Норвегия, която не е членка на ЕС, заплаши днес да

...
Норвегия, която не е членка на ЕС, заплаши днес да
Коментари Харесай

Норвегия заплаши да затвори водите си за риболовни кораби от ЕС и Великобритания

Норвегия, която не е членка на Европейски Съюз, заплаши през днешния ден да затвори водите си за риболовен кораби от Европейски Съюз и Англия, в случай че не бъде реализирано тристранно
съглашение до 1 януари, съобщи Агенция Франс Прес.
От 1980 година рибарството е обект на двустранно съглашение за съдействие сред Европейски Съюз и Норвегия, което в този момент ще би трябвало да бъде предоговорено, с цел да стане тристранно поради Брекзита, написа Българска телеграфна агенция.
Преговорите с Европейски Съюз и Англия по съглашението за рибарството за 2021 година доста се забавиха поради буксуването на договарянията за Брекзит сред тези две страни по контракта, означи новежкият министър по рибарството Од Емил Ингебригстен в Народното събрание. Това значи, че няма гаранции за привършване на договарянията преди края на годината. А в случай че нямаме съглашение към 1 януари, няма до отворим икономическата зона на Норвегия за риболовни кораби на Европейски Съюз и Англия, добави той. Споразумението сред Норвегия и Европейски Съюз, слючено преди 40 години, дава съвместен достъп до зоните за лов на риба, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР