Норвегия, Ирландия и Испания решиха да признаят Палестина като държава,

...
Норвегия, Ирландия и Испания решиха да признаят Палестина като държава,
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Норвегия, Ирландия и Испания признаха Палестина като държава

Норвегия, Ирландия и Испания взеха решение да признаят Палестина като страна, споделиха министър председателите на страните.

„ В разгара на война, с десетки хиляди убити и ранени, ние би трябвало да запазим жива единствената опция, която предлага политическо решение както за израелците, по този начин и за палестинците: две страни, живеещи един до друг, в мир и сигурност “, сподели министър-председателят Jonas Gahr Støre сподели в сряда.

„ Официалното признание на Палестина като страна от Норвегия ще влезе в действие във вторник, 28 май 2024 година “, се споделя в изказването.

„ Няма да има мир в Близкия изток без решение с две страни. Не може да има решение с две страни без палестинска страна. С други думи, палестинската страна е причина за реализиране на мир в Близкия изток “, Store прибавен.

Ирландският министър председател Саймън Харис също удостовери, че Ирландия се е включила от Норвегия и Испания към формалното признание на палестинската страна и Испания съобщи желанието си да признае палестинската страна идващия вторник, сподели министър председателят Педро Санчес.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР