Норвегия и останалата част от Европа трябва да затворят своите

...
Норвегия и останалата част от Европа трябва да затворят своите
Коментари Харесай

Европа да затвори пристанищата си за руски кораби, иска Зеленски

Норвегия и останалата част от Европа би трябвало да затворят своите морски пристанища за съветски кораби. За това настоя украинският президент Володимир Зеленски пред норвежкия парламент, оповестява " Ройтерс ".

" Европейският съюз, като се надявам и Норвегия, би трябвало да забранят съветски кораби да употребяват европейски пристанища за времето, през което те (руските сили - бел.ред.) блокират нашите пристанища ", съобщи той посредством видеовръзка от Украйна.

Зеленски уточни, че Украйна и Норвегия - вторият по величина снабдител на газ в Европа след Русия, са започнали преговори за доставка на 5 милиарда кубически метра газ за идната зима.

Можете да извършите съдбоносен принос за енергийната сигурност на Европа, като предоставите нужните запаси както на страните от Европейския съюз, по този начин и на Украйна, обърна се той към норвежките законотворци.

" Вече започнахме разговора за доставката на към 5 милиарда куб. м за идващия отоплителен сезон. Надявам се, че това ще бъде основата за нашето дългогодишно съдействие в тази област ", означи президентът.

През миналата година скандинавската страна е изнесла общо 113,2 милиарда куб. м газ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР