Норвегия и Испания завършиха с пълен актив в първата групова

...
Норвегия и Испания завършиха с пълен актив в първата групова
Коментари Харесай

Норвегия и Испания завършиха с пълен актив в първата групова фаза на световното първенство по хандбал за жени

Норвегия и Испания приключиха с цялостен актив в първата групова фаза на международното състезание по хандбал за дами.

Защитаващите купата си скандинавки завоюваха безапелационно против Република Корея с 33:23 (20:11) на родна земя в Ставангер и с 6 точки не престават във втората фаза на конкуренцията. Азиатките също се класират като трети тим в група " С " с 2 точки, както и Австрия, който приключи втори с 4 пункта след 43:23 (20:13) против новобранеца Гренландия.

Иберийките, международните вицешампионки от Япония 2019, пък събраха цялостен актив от 6 точки в група " G " след триумф в директния дуел за първото място против южноамериканския отличник Бразилия с 27:25 (16:12) във Фредериксхавн (Дания). Мачът стартира равностойно, само че след серия от 5:1 европейките дръпнаха с 15:11 малко преди почивката. Бразилките последователно редуцираха пасива си и даже стигнаха до поврат през второто полувреме, като водеха с 24:22 девет минути преди края, само че не можаха да удържат.

Украйна записа първия триумф в шампионата и взе третото място след 37:24 (19:12) над Казахстан.

Първите три тима от всяка група не престават във втората групова фаза, като точките, извоювани против класиралите се тимове, се резервират.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР