Норвегия е вдигнала по спешност изтребители F-16 за ескортиране на

...
Норвегия е вдигнала по спешност изтребители F-16 за ескортиране на
Коментари Харесай

Норвегия вдигна по спешност изтребители F-16 заради бомбардировачи на Русия

Норвегия е вдигнала по неотложност изтребители F-16 за ескортиране на съветски далекобойни бомбардировачи Ту-22М3, които прелитали над Баренцово и Норвежко море, като това станало в неутрални води, настояват от съветското военно министерство, представени от съветските медии.

" Два бомбардировача Ту-22М3 на въздушно-космическите сили (както съветските управляващи назовават военновъздушните си сили) направиха планов полет над неутралните води на Баренцово и Норвежко море. Продължителността на полета беше повече от четири часа. На някои стадии от маршрута съветските самолети бяха ескортирани от норвежки изтребители F-16 ", прецизираха от съветското ведомство.

Оттам означиха, че полети на далечни дистанции се правили постоянно над водите на Арктика, северната част на Атлантическия океан, Черно и Балтийско море, както и Тихия океан. Всички полети на самолетите на съветските аерокосмически сили се правили, настояват съветските военни, " в прецизно сходство с общите правила за гъвкаво потребление на въздушното пространство ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР