Норвегия е привикала посланика на Саудитска Арабия във връзка с

...
Норвегия е привикала посланика на Саудитска Арабия във връзка с
Коментари Харесай

Норвегия привика посланика на Саудитска Арабия заради Кашоги

Норвегия е привикала посланика на Саудитска Арабия по отношение на убийството на саудитския публицист и отстъпник Джамал Кашоги. Това разгласи норвежкият външен министър, представен от " Ройтерс ".

" Ние повдигнахме проблема с убийството на Джамал Кашоги и представихме гледната си точка на саудитския дипломат няколко пъти, откакто това стана известно ", уточни Ине Ериксен Соерейде в изказване.

" Подчертахме още веднъж през вчерашния ден какъв брой съществено взимаме този въпрос, когато той беше във външното министерство за разискване на проблема ", добави норвежкият първи посланик.

Припомняме, че това става дни откакто основният прокурор на Саудитска Арабия призна, че убийството на Джамал Кашоги, колумнист на " Вашингтон пост ", е било планувано авансово. Рияд поддържа версията, че убийството е било независима интервенция и няма нищо общо с ръководещата кралско семейство, като разгласи, че е арестувал 18 души като част от следствието.

Министърът на външните работи на Дания Андерс Самуелсен се оповестява, че също се готви да привика саудитския дипломат по проблема.

Джамал Кашоги беше забелязан да влиза в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври. Смъртта му беше доказана на 19 октомври от основния прокурор на Саудитска Арабия след седмици на спекулации и информации, че журналистът може да е бил погубен в консулството.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР