Норвегия е предала на Украйна около 160 ракети Hellfire (Адски

...
Норвегия е предала на Украйна около 160 ракети Hellfire (Адски
Коментари Харесай

Норвегия предостави на Украйна ракети Hellfire

Норвегия е предала на Украйна към 160 ракети Hellfire (Адски огън-англ.), стартови установки, устройства за ориентиране и устройства за нощно виждане, които са били на въоръжение в норвежката войска , заяви министърът на защитата на северната страна Бьорн Арилд Грам на на към 40 съюзнически на Украйна страни в базата Рамщайн в Германия, осведоми съветската работа на Би Би Си.

" Това е оръжието, което Украйна изиска, и то ще бъде потребно в битката против съветските окупационни сили ", сподели министърът

Според него ракетите са лесни за ръководство, могат да се употребяват както против наземни, по този начин и против морски цели.

Срокът на експлоатационна валидност на системата Hellfire е към края си . За това беше планувано тя да бъде изведена от въоръжение от норвежката войска.

Hellfire е американска управляема противотанкова и зенитна ракета в разнообразни модификации, изстрелвана от затворена позиция без директен образен контакт с задачата. Използва се против обекти със мощна отбрана: хеликоптери, самолети, безпилотни летателни апарати, наземни транспортни средства. Обсегът на проваляне е до 8 километра.

Докато тези ракети могат да бъдат изстрелвани и от хеликоптери, Украйна получава единствено ракети, които да бъдат изстрелвани от земята от мобилни екипи.
 Блумбърг: Съединени американски щати са дали на Украйна скъпи свръхточни снаряди
Блумбърг: Съединени американски щати са дали на Украйна скъпи свръхточни снаряди

Тази информация няма публично потвърждение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР