Норвегия е готова да преговаря с Европейския съюз, за ​​да

...
Норвегия е готова да преговаря с Европейския съюз, за ​​да
Коментари Харесай

Норвегия желае преговоря с Европа за разрешаване на енергийната криза

Норвегия е подготвена да договаря с Европейския съюз, за ​​да се позволи енергийната рецесия на континента " Не затваряме порти за какъвто и да е разговор или контакт ", сподели министър председателят Йонас Гар Сторе пред кореспонденти в Осло, представен от Bloomberg.

" Не е в полза на Норвегия да имаме изключителни скокове на цените на газа. Готови сме да приказваме с фирмите и да забележим каква роля можем да играем. "

Премиерът на страната се срещна с ръководители от най-големите производители на нефт и газ в неговата страна като компаниите Equinor ASA, Aker BP ASA и Var Energi ASA.

" Компаниите са най-загрижени за дълготрайните контракти и по какъв начин да се оправят с тях по добър метод ", сподели министърът на енергетиката Терие Асланд.

Главният изпълнителен шеф на Aker, компанията майка на Aker BP, Ойвинд Ериксен разяснява, че компанията е отворена за по-дългосрочни контракти с подобаващите контрагенти.

" При днешните ценови равнища съществува прекомерно огромен риск за множеството частни компании. Така че това е частично въпрос на ценовия механизъм и частично въпрос на това по какъв начин страната и фирмите могат да работят дружно ", съобщи той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР