Norske Veritas Germanischer Lloyd (DNV GL) прекрати дейността си по

Norske Veritas Germanischer Lloyd (DNV GL) прекрати дейността си по ...

САЩ принудиха базирана в Норвегия компания да се откаже от работата си по Северен поток 2.

Norske Veritas Germanischer Lloyd (DNV GL) прекрати дейността си по обслужването на "Северен поток 2" (СП 2), съобщава руското издание "Интерфакс", цитирайки съобщение на компанията.
Базираният в Норвегия оператор беше принуден да вземе това решение под натиска на САЩ. Той привличаше авторитетни независими компании, сертифициращи обекти на СП 2, което устройваше регулаторите на страните, през чиито води преминаваше газопроводът.

САЩ не решава глобални проблеми, а създава нови САЩ не решава глобални проблеми, а създава нови
Налагайки американското право на целия свят, САЩ подтикват другите страни към търсене на по-силен политически лидер. Това е основният и...
"Държавният департамент на САЩ публикува ново разяснение по отношение на Акта за защита на енергийната сигурност на Европа (PEESA). В съответствие с новите правила ние намираме, че дейността на DNV GL по осъществяване на контрол на корабите с оборудване за обслужване на проекта "Северен поток 2" подлежи на санкции. Затова DNV GL прекрати предоставянето на услуги, които могат да попаднат под действието на PEESA. DNV GL реализира надеждна програма за съответствие с нашата дейност на всички приложени норми и закони, включително санкциите", съобщават от компанията.
От компанията уточнили, че за проекта те са извършвали дейност по проверка на сигурността на тръбопровода: "Ние проверяваме сигурността и целостта на тръбопроводите в целия свят в съответствие с нашия независим технически стандарт DNVGL-OS-F101. Нашата работа по проекта "Северен поток 2" включва разглеждане на документацията и наблюдение на строителните работи относно тяхното съответствие на нашия стандарт".
Тази дейност включвала мониторинг и подготовка на оборудването, използвано на борда на корабите по време на полагане на тръбопровода. DNV GL е задължена за издаде сертификат за съответствие след удовлетворителното завършване на строителството на тръбопроводната система.
Операторът отказва да коментира търговска информация, заявявайки само, че защитата на европейските компании от незаконни екстериториални санкции е задължение на правителствата и Европейската комисия, чийто председател Урсула фон дер Лайен вече официално се изказа против такива действия на САЩ.

САЩ разширяват санкциите срещу Турски поток САЩ разширяват санкциите срещу "Турски поток"
Държавният департамент на САЩ разшири обхвата на санкциите срещу фирми, свързани с "Турски поток" и "Северен поток 2" и им даде срок от...
Превод: Ганчо Каменарски

Източник: actualno.com