Норовирус е причинителят на стомашните проблеми на учениците от Спортното

...
Норовирус е причинителят на стомашните проблеми на учениците от Спортното
Коментари Харесай

Ясна е причината за стомашните проблеми на ученеците от Спортното в Пловдив

Норовирус е причинителят на стомашните проблеми на учениците от Спортното учебно заведение в Пловдив, които бяха признати в Инфекциозна клиника. Това стана ясно откакто излязоха резултатите на хоспиталицираните деца от Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Норовирусите се предават по разнообразни способи, както по въздушно – капков път, по този начин и посредством недобре измити плодове и листни зеленчуци, устойчиви са на високи температури и имат инкубационен интервал до 3 дни.

Според Регионалната здравна ревизия няма по какъв начин да се изключи храната като източник на болестта, защото няма по какъв начин толкоз доста деца едновременно да получат едни и същи признаци.

Припомняме, че близо 70 деца демонстрираха признаци – болки в стомаха, повръщане и разстройство, 14 от тях бяха признати за лекуване в Инфекциозна клиника. Всички те към този момент са добре и вървят на учебно заведение и тренировки.

Норовируси, обаче, не са открити в храната, която учениците са консумирали в стола, обявиха от Агенцията по храните и обясниха, че съгласно резултатите от проучванията, менюто не е причина за всеобщите стомашни проблеми.

Столът на спортното учебно заведение остава затворен до края на месеца, сега там се прави цялостна стерилизация. Ще бъдат направени контролни проби и в случай че те са чисти, трапезарията, в която се хранят близо 300 възпитаници, още веднъж ще бъде отворена, обясниха още от БАБХ Пловдив.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР