Норман е алгоритъм, програмиран да разбира изображения, но изглежда, че

...
Норман е алгоритъм, програмиран да разбира изображения, но изглежда, че
Коментари Харесай

Създадоха изкуствен интелект психопат

Норман е логаритъм, програмиран да схваща изображения, само че наподобява, че като своят адаш Норман Бейтс от кино лентата на Хичкок „ Психо”, той има друга позиция за живота.

Когато „ нормален” логаритъм е запитан какво вижда в едно нереално платно, нормално той дава отговор с нещо положително, като „ ято птички седящи в клоните на дърво”. В същата тази нереална картина Норман вижда " мъж, който е ударен от ток ".

А където „ нормалният” логаритъм вижда хора стоящи един до различен, Норман вижда мъж, скачащ от прозореца.

Алгоритъмът умопобъркан е бил основан от екип на Масачузетския институт за технологии, като част от опит, целящ да ревизира по какъв начин изкуствен интелект, квалифициран с данни от „ тъмните кътчета на интернет” ще вижда света, оповестяват от BBC.

На софтуерът са били показани поредност от изображения на хора, умиращи в ужасни случаи, като това са били единствено част от нещата, на които е бил подложен Норман, споделят консуматори в Редит. След това Норман разказва в текст какво вижда.

На изкуственият разсъдък са били показани и известните мастилени петна, употребявани от психолозите, с цел да оказват помощ за определянето на положението на душeвността на човек и в частност дали човек гледа на света позитивно или негативно.

Норман несъмнено вижда нещата от тъмната им страна. Той вижда в картинките мъртви тела, кръв и опустошение.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР