Норман Бийкър Бeнд идват за първи път в България за

...
Норман Бийкър Бeнд идват за първи път в България за
Коментари Харесай

Блус легендата Норман Бийкър ще свири с квартета си за първи път в София на 9 февруари

" Норман Бийкър Бeнд " идват за първи път в България за концерт на 9 февруари, петък, от 21.30 ч. в „ София Лайв Клуб “. Блус събитието на сезона е част от радиофестивала „ Аларма Пънк Джаз “ на БНР, който тази година празнува 10 години от основаването си.

Квартетът на Норман Бийкър от Манчестър е измежду най-знаменитите английски блус обединения на последните четири десетилетия. Всеки от музикантите в нея има забележителна биография, а последните огромни европейски турнета на квартета са дружно с Крис Фарлоу и Ван Морисън. 

Фронтменът, китарист и основател на групировката Норман Бийкър е свирил дружно с музиканти като Бъди Гай, Джими Роджърс, Чък Бери, Алкесис Корнър, Ерик Бърдън, а най-дългогодишното му съдействие е с Джак Брус – от 70-те години чак до гибелта на именития басист на „ Крийм “ през 2014 година Норман Бийкър е създател на музиката и текста на голям брой истински авторски песни и е автентичен тълковник на класиката в жанра – от Born Under The Bad Sign до Five Long Years. През януари 2017 година Норман Бийкър беше публично разгласен за „ Легендарен блус актьор на Англия ” в The Blues Hall of Fame.

Билети в системата на EpayGo (), на касите на EasyPay в цялата страна, както и на място преди концерта.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР