Нормално ми е кръвното. За годините е нормално – 130

...
Нормално ми е кръвното. За годините е нормално – 130
Коментари Харесай

Димитър Главчев: Пак бих изгонил Нинова, Борисов не ме е притискал да подам оставка

Нормално ми е кръвното. За годините е обикновено – 130 на 90. Това сподели някогашният ръководител на Народното събрание Димитър Главчев в ефира на bTV, правейки равносметка на напускането си на Народното събрание. „ Разбира се, отново щях да изгоня Корнелия Нинова. Щях да изгоня всеки един депутат, който не съблюдава правилника за реда в националното заседание. Ролята на ръководителя е тази – да съблюдава правилника “, сподели още Главчев, разяснявайки решението си да в профил водача на Българска социалистическа партия от две съвещания на Народното събрание. „ Какъв образец дават народните представители, които коват законите, в случай че не съблюдават правилника “, попита още той.

По думите му, всичко, което той е направил, в тази поредност от събития, би го направил по същия метод. Главчев отхвърли, че е подал оставка под натиска на премиера Бойко Борисов. „ Ако смятате за подсещане? Ние говорихме с премиера, като ръководител на партия. Държа тъкмо да се отразил. Още в самото събиране на председателския, съвет той сподели, че е тук като водач на партия. Това никой не го е споделил това. Премиерът не е оказал никакво влияние върху ръководителя на Народно събрание. Той също се обърна към водача на Българска социалистическа партия – госпожа Нинова, и сподели дали може да се излезе от обстановката по някакъв различен метод, а не ръководителят на Народно събрание да подава оставка. Нинова изрично съобщи „ не “. Надявам се тя да го удостовери. Макар, че Нинова има разнообразни дейности, когато е пред камера, и когато не е пред камера “, сподели Главчев.

Бившият ръководител на Народно събрание също отхвърли да е бил рискуван в името на малко помирение сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия. „ Нито за миг не съм се чувствал жертва. Оставката е персонален акт. Всеки човек самичък взема решение по какъв начин би трябвало да постъпва. Оставката е надълбоко персонален акт. Не се усещам изхарчен от ГЕРБ “, сподели той.
Главчев призна, че е останал в Народното събрание, тъй като му се обадили доста гласоподаватели, които му споделили да остане в Народното събрание, тъй като са дали своят вот за него. „ Не може да ни предадеш. Това е много сериозен мотив “, разясни той. Главчев също разясни изказването си, че не може да остане в един парламент с Българска социалистическа партия.

По думите му, „ не може разпоредбите да не се съблюдават “.

„ Говорихме с Борисов и Цветанов какво ще стане и в единия и в другия случай. Председателят би трябвало да обезпечава реда по време на съвещанията, а аз не можех да поема отговорността цяла парламентарна група да не влиза в залата “, сподели още той.

Главчев описа още, че обстановката се случва за секунди. „ Трябва да усещаш какво се случва в залата. Това не беше за пръв път. Лексиката на госпожа Нинова стартира още в петък. Аз тогава я предизвестих, че по този начин не може “, сподели още той и разясни, че има член за засегнатост на член на министерски съвет, има за засегнатост на президент и министър председател, както и за засегнатост на народни представители.

Главчев отхвърли тезата, че е трансформирал Народното събрание в влажен щемпел на министър Горанов. Така той разяснява и решението на Българска социалистическа партия да бъде даден на Конституционния съд по отношение на приемането на бюджета. „ Няма проблем Българска социалистическа партия да дадат бюджета на парламентарен съд “, увери той.

Главчев също разкри и детайлности за работата на Народното събрание. „ Председателят на Народно събрание е пръв измежду равни. Гражданите не познават правилника за организацията на националното заседание, само че и огромна част от депутатите не го познават. Затова няма проблем да се отстранява водач на парламентарна група “, добави той.

„ Не знам по какъв начин ще я караме с Българска социалистическа партия и те по какъв начин ще я карат с нас. Въпросът е страната да върви напред. Никой не може да оспори това, което се случва. В идващия бюджет има 2 милиарда повече за разноски. Правим по този начин, че страната да върви напред “, уверен е Главчев.

По думите му, Българска социалистическа партия желаят предварителни избори тъй като не им харесват резултатите, само че жителите непрекъснато му споделят, че не желаят избори, а желаят да бъдат оставени да поработят да им се оправи живота. „ Не може да има нови избори, когато на някой не му харесват резултатите “, отсече той.

Що се отнася до възможна коалиция с Българска социалистическа партия, Главчев сподели „ в политиката в никакъв случай не казвай в никакъв случай “, само че все още това е невероятно. В декларацията за съдружни планове с Българска социалистическа партия, която бе показана на скорошния конгрес на ГЕРБ, бе очебийно, че ГЕРБ и Столетницата споделят разнообразни полезности. Главчев позволи, че в случай че Българска социалистическа партия в бъдеще се промени, може да се допусне и коалиция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР