Нормално и без сериозни нарушения е започнал изборния ден в

...
Нормално и без сериозни нарушения е започнал изборния ден в
Коментари Харесай

МВР: Изборният ден започна спокойно, 15 000 полицаи охраняват изборите

Нормално и без съществени нарушавания е почнал изборния ден в цялата страна, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

До момента в Министерство на вътрешните работи са признати 596 сигнала за нарушавания по отношение на изборите и саобразувани 130 наказателни производства, свързани с изборните права на жителите.

От Министерство на вътрешните работи допълват, че е основана и специфична организация в изборния ден за реакция при вероятно подадени сигнали по имейл за сложени в взривни устройства в изборни секции, които се намират в учебни заведения. Вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи:

„ Създали сме нужната организация по какъв начин да бъдем сигнализирани от СИК при някакъв сходен сигнал. Много положително взаимоотношения сме открили с Централната изборна комисия, тъй че съм уверен, че изборният ден ще премине без произшествия и без каквито и да е усложнения или закани за жителите “.

Създадена е организация и звената на Дирекция „ Български документи за идентичност “ ще работят в днешния ден от 08.30 до 19.00 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени персонални карти и документи с изминал срок) предвид на практикуване на изборните права на жителите.

От Министерство на вътрешните работи напомнят, че в изборното помещение не се позволяват въоръжени лица и такива, носещи предмети, рискови за живота и здравето на жителите. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника за снимане на метода на гласоподаване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възобновяване на реда, когато това е належащо и има надлежно решение на изборната комисия.

Създадена нужната организация за обикновено действие на граничните пунктове у нас, допълват от вътрешното министерство.

В последните дни са издадени 377 удостоверения, които могат да послужат за гласоподаване. Хората, които станат очевидци на нарушавания, могат да подадат сигнал на денонощната телефонна линия на мвр (02) 901 12 98 или на имейл .
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР