Нормално е в края на този мандат да кажем какво

...
Нормално е в края на този мандат да кажем какво
Коментари Харесай

Минеков отчете мандата си: Минно поле с непрестанно напрежение

" Нормално е в края на този мандат да кажем какво се е случило, какво е осъществено. Напрежението беше непрекъснато, представляваше едно минно поле. Успяхме да стартираме разходване на средствата още с влизането. Те бяха разпределени оправдано – спасихме учебни заведения, спасихме монументи ", съобщи на конференция служебният министър на културата проф. Велислав Минеков.

Минеков означи, че 33 млн. лева са отишли главно за спасяването на театралните изкуства. По отношение на музеите и музейното дело, по думите му, нещата бяха стигнали до покруса.

„ С спомагателни 5,5 млн. лева успяхме да ги спасим “, съобщи той. Заплащането там не е почтено и губим експерти, сподели Минеков.

Министърът на културата добави и че над 1700 създатели получиха креативен стипендии, като посочи, че такова нещо не е било правено преди.

„ Системата за избор на шефове е друга в Европа и в действителност министърът носи безспорната отговорност и още в първите 6 месеца той би трябвало да вземе решение дали всичко се движи обикновено и в добра посока “, сподели още Минеков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР