Нормално е след вечер на стабилно консумиране на алкохол, човек

...
Нормално е след вечер на стабилно консумиране на алкохол, човек
Коментари Харесай

Безалкохолен махмурлук: Какво може да доведе до това състояние

Нормално е след вечер на устойчиво изразходване на алкохол, човек да бъдете изумен от редица неприятни чувства на идващия ден - мощно главоболие, гадене, отмалялост, даже тревога. Спор няма: махмурлукът е гадно нещо.

Ето за какво е супер незаслужено, в случай че човек страда от сходни признаци, без да е поставил и капка алкохол в уста. Оказва се, че признаците на махмурлука са постоянно срещани и при доста други положения.

Дехидратация

Това сигурно е причина за доста от признаците, които изпитваме след корист са алкохол, тъй че всевъзможен тип дехидратация може да докара до сходни резултати. Например, в случай че не пием задоволително вода, до момента в който спортуваме, признаци като главоболие и отмалялост могат да се появят доста бързо.
 Снимка 567747  
Ако видим неща като тъмна урина или сухи устни, то тогава сигурно сме обезводнени. За благополучие това е елементарно поправимо. Нужно е само да пием към 2 литра вода дневно и да ядем повече плодове и зеленчуци.

Твърде доста кофеин

Ако прекаляваме с кафето, сигурно ще бъдем обезводнени и даже тревожни. Средната чаша кафе съдържа 70-100 mg кофеин. Според последни изследвания към 400 mg кофеин дневно са безвредни за множеството хора, само че въпреки всичко всеки има неповторима сензитивност. И в случай че човек страда постоянно от главоболия, добре е да се опита да наблюдава по кое време се появяват и дали не са в ден, в който сме надвишили нормалната си доза кофеин.

Страничните резултати на кофеина могат да бъдат преодолени и с изпиване на чаша вода дружно с чашата кафе.

От друга страна, внезапното понижаване на междинния банкет на кофеин също може да има и някои неподходящи странични резултати. Симптомите на лишаване на кофеин нормално са сходни на тези при махмурлука.

Стомашен вирус или зараза

Винаги когато човек страда от някакво заболяване, обвързвано със стомаха, има риск от дехидратация. Това нормално е резултат от повръщане или диария, пък и и двете. Това може да докара до признаци, сходни на махмурлук.
 Снимка 567746
 

Подобно е ситуацията и при някои инфекции. Нормално е човек да се усеща изнемощял, когато тялото му се бори с зараза.

Електролити

Електролитите са детайли, като калий, калций и магнезий, които извършват редица значими функционалности в човешкото тяло. Те са нужни за действието на мускулите и нервите, балансирането на кръвното налягане и хидратацията. Ако равнищата на електролитите са дисбалансирани, положението може да е сходно на в действителност неприятен махмурлук.

Лишаване от сън

Има безчет изследвания по какъв начин неналичието на сън работи отрицателно върху физическото и психическо здраве. Най-непосредственият и явен резултат е умората, само че може да последват и редица по-сериозни признаци. Може да изпитваме усложнения с концентрацията, понижено двигателно действие, както и загуба на съгласуваност. Липсата на сън оказва въздействие и върху мозъка и може да бъде причина за тревога и меланхолия.

Анемия

Махмурлукът постоянно оставя без сила и ни кара да останем в леглото през целия ден. Анемията може също да ни накара да се чувствате изтощени и слаби, както и да аргументи замаяност и главоболие.

Мигрена

Силното главоболие е една от най-неприятните елементи на махмурлука. Мигрената може да бъде още по-неприятна, защото е съпроводена от редица други странични резултати като гадене, безсилие, сензитивност към светлина и затруднена централизация.
 Снимка 567748
 

Бременност

Когато в човешкото тяло пораства различен живот, целта автоматизирано се дава на плода и изпраща цялата сила и хранителни субстанции към него. Това може да накара майката да се усеща изтощена и обезводнена, наред с всички останали признаци, причина за които е точно дефицитът на хранителни субстанции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР