Нормално е след бъдни вечер да дойде вълната на грипа.

...
Нормално е след бъдни вечер да дойде вълната на грипа.
Коментари Харесай

Д-р Гергана Николова: Алкохолът и греяната ракия няма да ни помогнат в борбата с грипа

Нормално е след бъдни вечер да пристигна вълната на грипа. Сега е сезонът, в който той се развихря. Имаме и грип, имаме и Ковид. За страдание има пациенти по едно и също време с двете, протичат тежко сходни случаи. Това съобщи доктор Гергана Николова в ефира на Нова телевизия.

Тя изясни, че е ниско равнището на имунизиране в България: „ Нямам пояснение за какво имаме недобро имунизационно покритие. Трудно е сега, тъй като се повишава броя на болните. ”

„ Характерното за грипа тази година е високата температура и сложното ѝ събаряне. Температурата не се смъква с антибиотик, дано се знае. Започва се с аналгин, парацетамол и противовирусни лекарства. Друго особено – болежка в гърлото, болежка в мускулите, обща изнемощялост ”, осведоми тя.

„ Хората със сърдечносъдови болести, астма и диабет – дано се имунизират. Когато сте заболели и излизате – дано си сложат маски. Нека плодовете не бъдат под формата на портокалов сок с водка. Алкохолът, греяната ракия и греяното вино няма да ни оказват помощ. Трябва да проветряваме постоянно, да има придвижване ”, добави още тя.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР