Нормално е синдикатите да се държат така - да внимават

...
Нормално е синдикатите да се държат така - да внимават
Коментари Харесай

Кузман Илиев посочи защо е нормално синдикатите да се държат така

" Нормално е синдикатите да се държат по този начин - да внимават чиновниците да не губят покупателна мощ и да притискат бизнеса и хазната да дава повече, с цел да се догони инфлацията. Проблемът е за какво има инфлация, която би трябвало да бъде непрекъснато догонвана ". 

Това сподели пред БНР икономистът и финансов специалист Кузман Илиев. И добави, че за бизнесмените има огромен проблем: 

" Влизайки в криза, ще спадат приходите им. Разходите за труд са главно перо. Когато падат приходите, когато сметките порастват, когато всичко, което използваш за произвеждане на дадена стока, хвръква нагоре, тогава е проблем, че би трябвало да порастват и заплатите ". 

Според него дългосрочно би трябвало да се направи да има енергийна сигурност и евтини запаси, предвидима среда и хазната да харчи деликатно. 

Икономистът уточни:  " Проблем е, че създадохме в България една порочна среда - разчитаме, че страната ще движи стопанската система, ще изтегли дълг за пенсии и обществени разноски, т.е., тези пари ще отиват за ползване. Този модел дългосрочно е нестабилен, тъй като е финансиран с все по-скъп дълг без вложения. Оформя се затворен циничен кръг ". 

Прогнозата на Илиев е, че ще бъде формиран работещ кабинет. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР