Нормално е при смяна на изпълнителната власт да се направи

...
Нормално е при смяна на изпълнителната власт да се направи
Коментари Харесай

Йово Николов: Излизането в отпуска на шефове на службите прилича на саботаж на бившето правителство

Нормално е при промяна на изпълнителната власт да се направи проверка на службите, разяснява в „ Лице в лице “ проверяващият публицист Йово Николов.

„ По-големият въпрос тук е за какво се постанова това. През дългите години ръководство на ГЕРБ тези специфични служби бяха един ковчег, от който не излиза никаква информация. Напълно основателни бяха подозренията, че тези служби бяха употребявани като бухалки против политически съперници, против стопански ползи на близки до властта “, сподели Николов.

По думите му, в случай че съмненията се потвърдят с документална диря и хора бъдат разпитани, „ то тогава доста неща от нашия политически живот ще излязат нескрито “.

Той разяснява и информацията, от служебния вътрешен министър, че шефовете на службите са излезли в отпуск, откакто в служба встъпи служебния кабинет.

„ На мен ми наподобява на бойкот на органите за национална сигурност на страната. И то бойкот от името на бившето държавно управление, което ги е назначило, имам поради ГЕРБ и надлежно Борисов “, счита журналистът.

По тематиката за службите в студиото на „ Лице в лице “ приказва и старшият анализатор в Центъра за проучване на демокрацията – Тихомир Безлов.

По съответно Безлов уточни, че персонално за него ДАНС „ е една работа с доста проблеми от самото ѝ основаване “.

„ Това е една доста херметична работа. Едно от нещата, които прави усещане на хората, които работят в бранша е, че в случай че да кажем с ГДБОП имате някакви връзки, диалози, опция да споделяте, при ДАНС всичко е прекомерно секретно “, описа Безлов.

Чуйте целия разбор във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР