Нормално е през по-топлите сезони мигрантският натиск да се увеличава.

...
Нормално е през по-топлите сезони мигрантският натиск да се увеличава.
Коментари Харесай

Емануил Йорданов: Приетите законови промени са бомба за съда

Нормално е през по-топлите сезони мигрантският напън да се усилва. Тогава е по-лесно напредването на всевъзможни хора, още повече, че най-често приказваме за прекосяване на зелена граница и пътища, които в миналото даже и не съществуват.

Това сподели пред Euronews Bulgaria юристът и някогашен министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.

Държавата би трябвало да бъде подготвена за тези моменти.

Очевидно може да се направи съпоставяне с мигрантския напън от 2015 и 2016 година Може да се чака в избрани моменти този напън да се ускорява. Тук е ролята в българската дипломация, границата на България е и граница на Европейски Съюз.

От години твирдим, че сме изпълнили всички механически условия за Шенген, само че по политически аргументи нещата се отсрочват във времето и все пак мисля, че моментът е пристигнал. Би следвало и другите страни да поемат някакъв ангажимент да подкрепят България както материално, по този начин и методически.

Мисля, че има какво да се регистрира като реализирани резултати. Следва да пожелаваме цялостна обективност от западните ни сътрудници и да не вземат решение техни вътрешнополитически проблеми с изказвания, ориентирани към нас.

Ние нямаме информация за съответстващи на обстановката дипломатически старания в тази тенденция. Контактите с тези две страни (Австрия и Нидерландия – бел. ред.) би трябвало да бъдат засилени и те да получат съответната информация, която да доститгне до общността на тези две страни, с цел да се избегне опцията един или различен факт да се употребява във щета на България за решение на някакви вътрешнополитически проблеми.

 
Съвсем обикновено е, когато един нов човек поеме една конструкция да назначава хора, на които има цялостно доверие. Не виждам за какво би трябвало да се прави от мухата слон, при промяна на 4-ма шефове на регионални дирекции се заприказва за някаква страшна чистка, а в действителност това си е една естествена и рутинна административна активност.
Представете си какво би станало, в случай че един началник няма право да отстранява хора, които не счита, че работят на нужното равнище. Това е плъзгане по външната страна на въпроса, доста по-ясно би трябвало да се обяснят аргументите за отстраняването. Проблемът, че актуалният министър няма никакъв политически опит и тези неща занапред би трябвало да навлизат в неговото всекидневие.

В предишното не един път е имало такива случаи като (с нашумелите закононарушения от последните дни, - бел. ред.), котио се наслагват в един миг, само че от това не може да се прави извод какви са параметрите на престъпността в Бълагрия. По отношение на законовите промени, нееднократно съм подлагал на критика и бързането, и метода, по който се формулират текстовете в законите, тъй като един неразбираемо дефиниран тескт може да докара до бомба в съда и до разнопосочна процедура.

 
Това лишаване на моторно транспортно средство бе дефинирано по допустимо най-несръчния метод. И макар че в закона написа, че съдът може да отнеме съответното МПС, на процедура виждаме по какъв начин полицейски органи вземат колите, доколкото погаждам се пишат някакви протоколи за непринудено предаване, а аз съм безусловно сигурен, че нито един от водачите, чийто автомобил е лишен не го е предал непринудено.
По мотив домашното принуждение доста хора говореха за противоречивия термин „ интимна връзка ”, в това число и започнаха да се раждат вицове по тази тематика. Когато приемеш законов текст, който е източник на вицове, не може да се разчита на някакъв естествен разултат в правораздаването. Не съм чул някой да изрази утвърждение във връзка с текстовете за интимната връзка. Това е цялостен подбив и няма нищо общо с правото. Става въпрос за обстоятелства, които са действително недоказуеми.

Голяма част от случаите от последните дни спадат към категорията битови убийства и закононарушения. Мисля, че би трябвало да гледаме образование, обучение, вяра. Отделно от това би трябвало да си даваме сметка, че българинът е възпитавана по този начин, че да не почита законите. При едно сходно съзнание и при всеобщо неспазване на разпоредбите, очедивно би трябвало да се поработи и върху правната просвета на българина.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР