Нормално е не само да очакваме, но да сме готови

...
Нормално е не само да очакваме, но да сме готови
Коментари Харесай

Вицето Дончев очаква руска хибридна атака за изборите: Ще сме подготвени

Нормално е освен да чакаме, само че да сме подготвени за всевъзможни вид опити за зловредно вмешателство в изборния развой, съобщи вицепремиерът Томислав Дончев, заяви БГНЕС.

„ Няма избирателен развой, за който да не може да бъде изработен опит да бъде „ ударен “, акцентира Дончев, разяснявайки опцията страната ни бъде обект на хибридна офанзива от страна на Русия по време на идните европейски и локални избори.

„ Имало е предходни офанзиви на избори, правени в България. Примерно през 2015 година имаше извънредно мощна офанзива, опит да бъде спрян изборният развой “, изясни Дончев.

На въпрос разполага ли с информация за това дали венецуелската петролна компания се е опитвала да трансферира пари в България посредством брокерска къща, той разяснява:

„ Не съм получавал сходна информация, само че когато имам опция да се върна в Министерски съвет ще проуча този сигнал с всички принадлежности, с които разполага страната “.

Със същия мотив Томислав Дончев не разяснява и появилата се информация за наличие „ Новичок “ в страната ни през 2015 година и направения опит да бъде токсичен български жител.

„ Като приказвам с сътрудниците ще мога да дам съответен отговор каква би била позицията на държавното управление. В момента би било коментар в крачка, а аз не обичам такива мнения “, безапелационен бе Дончев.

Вицепремиерът през днешния ден се яви в Специализирания углавен съд, където даде свидетелски показания по делото против някогашния министър на опазването на здравето в предходния кабинет Петър Москов, повдигнато му поради признатите като подаяние от Турция през 2015 година ваксини. По време на правосъдното съвещание стана ясно, че това решение е взето на неприсъствено съвещание на Министерски съвет.

„ На година се вземат стотици решения на Министерски съвет. Аз, макар отличната си памет, не мога да помня всяко едно от тях. Но въпросната точка, отпреди три години, си я припомням. Аз имам навика да се интересувам и да диря спомагателни обстоятелства и отвън досиетата “, изясни пред публицисти Дончев.

„ Имаше спешна обстановка и сътрудниците от Министерство на здравеопазването търсеха разрешаване на спешната обстановка “, добави още той. Дончев бе безапелационен – щом е подписал решението, значи тогава не е намерил нищо смущаващо в него. Той изясни още, че всекидневно неприсъствените решение на кабинета се вземат в условия на неотложност, както и че не може да каже за какво по това време в страната ни е не е имало такива ваксини.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР