Нормално е, когато се инициира политическо обсъждане по важни въпроси,

...
Нормално е, когато се инициира политическо обсъждане по важни въпроси,
Коментари Харесай

Денков: Нормално е началото да е с челен сблъсък

" Нормално е, когато се инициира политическо разискване по значими въпроси, то да стартира с преден конфликт на хрумвания, с доста страсти и чувство за невъзможност. Но също по този начин е обикновено след първия конфликт страните да седнат на масата на договарянията и да намерят тези общи механизми и решения, които да реализират набелязаните общи цели. "

Това съобщи министър председателят Николай Денков при започване на днешното постоянно държавно съвещание в коментар на поредицата от словесни нападки сред ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи след оповестението на така наречен меморандум.

До Денков на съвещанието в Министерски съвет беше и Мария Габриел, която през вчерашния ден разгласи, че няма да подпише меморандума. Двамата са в неприсъствен спор и кой да бъде външен министър след ротацията, която все още наподобява все по-несигурна. 

Достатъчно дълго слушах коя е подобаващата позиция за Мария Габриел и по какъв начин би трябвало да се случат нещата, реши да съобщи Габриел през вчерашния ден. Позицията ѝ пристигна, след като от " Продължаваме промяната - Демократична България " предложиха на ГЕРБ-СДС меморандум за ръководство. Малко преди този момент Денков разяснява, че от три седмици чака Мария Габриел, която се предвиждаше да поеме премиерския пост да направи обзор на активността на министрите и двамата да обсъдят кадровите въпроси.

По думите на министър-председателя  от през днешния ден хората чакат да се намерят работещи решения и да се продължи напред с промените.

" Почти девет месеца това държавно управление работи и има резултати поради обстоятелството, че всички показахме, че можем да водим разговор ", отбеляза още Денков. 

Показахме, че можем да намираме решения в интерес на хората, съобщи той. Премиерът даде и образци. Днес ще одобрим бюджета на Фонд „ Сигурност на електроенергийната система “, посредством който ще бъдат обезпечени над 2,5 милиарда лева тази година. Ще одобрим прехвърлянето на средствата в размер на 93 млн. лева за безплатните познавателни книжки и учебници. Ще одобрим и 400 млн. лева за осъществяване на планувана капиталова стратегия на общините. На база на оферти от нас бюджет преди няколко дни управлението на Националната здравноосигурителна каса постигна единодушие с лекарските съюзи да бъдат увеличени доста парите за извънболнична помощ и за диагностична активност. Ще има доста по-лесен достъп до ядрено- магнитен резонанс и до други процедури, които ще анулират нуждата да бъдат приети в болница пациенти, изброи той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР