Нормално е, когато се инициира политическо обсъждане по важни въпроси,

...
Нормално е, когато се инициира политическо обсъждане по важни въпроси,
Коментари Харесай

Николай Денков: Нормално е след първия сблъсък страните да седнат на масата на преговори

„ Нормално е, когато се инициира политическо разискване по значими въпроси, то да стартира с преден конфликт на хрумвания, с доста страсти и чувство за невъзможност. Но също по този начин е обикновено след първия конфликт страните да седнат на масата на договарянията и да намерят тези общи механизми и решения, които да реализират набелязаните общи цели. Именно това чакат хората от нас през днешния ден - през рационални причини и спокоен звук да се намерят работещи решения, с цел да продължим напред с промените, които българските жители и бизнесът чакат от нас ”.

Това съобщи при започване на държавното съвещание министър председателят Николай Денков.

„ Почти 9 месеца това държавно управление работи и има резултати в извънредно комплицирана политическа структура единствено поради обстоятелството, че всички тук, на тази маса, показахме, че можем да водим разговор между тях, със заинтригуваните страни и с нашите сътрудници. Показахме, че можем да намираме решения в интерес на хората ”, продължи Денков.

Той даде и образци.

„ Днес ще бъде утвърден бюджетът на фонд „ Сигурност на електроенергийната система ” и по този начин ще бъдат обезпечени над 2,5 милиарда лв. през тази година. Ще бъде утвърден и бюджетът за безвъзмездни пособия и учебници за децата. Ще бъдат утвърдени и 400 млн. лв. за осъществяване на плануваната капиталова стратегия на общините ", сподели Денков.

Той уточни като добър образец и бюджетът на НЗОК и постигнатото единодушие с лекарските съюзи.

„ Важно е да продължим напред, с цел да може всяка седмица да вършим уверени крачки към европейското развиване на тази България, в която желаеме да живеем дружно ”, сподели Денков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР