Нормално е хората да се притесняват. Ние сме в необичайна

...
Нормално е хората да се притесняват. Ние сме в необичайна
Коментари Харесай

Проф. Александрова: Не разполагаме с маркер, който да покаже, че даден човек е напълно защитен

Нормално е хората да се тормозят. Ние сме в необикновена обстановка. Нормално е да имат питания и съмнения. Тъжно е, че ни препъват извънредно неуместни хрумвания като чипиране, графенов оксид и други. Така вирусологът проф. Радостина Александрова разяснява в " Още от деня " ниския брой на имунизирани у нас против COVID-19.

На въпрос има ли безусловно безвредна ваксина, тя отговори, че медицински артикул, който при никого и при никакви условия да не провокира никакви странични резултати няма, само че това зависи значително от нашите самостоятелни особености - генетични, епигенетични, имунологични. Вариантът е да се върви към така наречен персонализирана медицина, която да докара най-подходящия артикул до най-подходящия консуматор.

По думите на проф. Александрова не трябва да се съпоставят имунитетът, който се получава след преболедуване и след ваксина. Тя посочи, че имунизацията обезпечава отбрана, без да имаме риск от тежко боледуване.

" Вирусът ни слага в една самобитна игра на съветска рулетка, да си спомним за това, че никой от нас не знае по какъв начин тъкмо ще се случат при него нещата и че когато се обърне колата - пътищата са доста. Вече има обстоятелства, че съществува един нескончаем вирус, който може да ни извади седмици и месеци наред от естественото ни всекидневие ", изясни тя.

Към момента няма маркер, който да покаже имунитетът на човек, с който разполага, до каква степен може да му обезпечи отбрана, призна проф. Александрова.

Проф. Александрова уточни, че Делта разновидността се популяризира доста по-добре. По-важното е, че не се е трансформирал процентът при заболелите деца, както и на приетите в болница. Променят се обаче изходните стойности. За това е доста значимо ние, възрастните, да сме виновни.

Тя разяснява и по какъв начин родителите да се ориентират за това каква ваксина и на каква възраст могат да слагат на децата си.

Вижте целия диалог във видеото.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР