Нормално е да смятаме, че домът ни е най-сигурното място

...
Нормално е да смятаме, че домът ни е най-сигурното място
Коментари Харесай

6 стайни растения, с които да преборим влагата вкъщи

Нормално е да считаме, че домът ни е най-сигурното място на света, само че се оказва, че даже в него могат да зародят някои фактори, които заплашват здравето ни.

Въздухът в жилището не може да бъде изцяло изсъхнал - влагата се смесва с него, когато вземаме душ, готвим и просто дишаме. Но високата мокрота (например с прекалено потребление на овлажнители) може да провокира разгръщане на плесен и гъбички. Тези микроорганизми обичат да се заселят на скрити места, където мъчно се откриват, споделя Edna.bg. Спорните гъби, които навлизат в тялото през дихателните пътища, могат да причинят кашлица, хрема, сълзене и в някои случаи неприятни кожни реакции.

Естествен метод за надзор на влажността и мухълът е потреблението на стайни растения, които да всмукват непотребната влага в стаята:

Палма



Палмовото дърво е превъзходен избор за управление на равнищата на мокрота, изключително в баните. Подходящи са финиковите и тръстиковите палми, както и палмите арека.

Бръшлян



Естественото местообитание на бръшляна са гори с огромна мокрота, което го прави идеално за всяко помещение в дома ни, където има прекалено много влага. Може да го поставите във висяща саксия и да го окачите в банята или над кухненската мивка.

Мента



Ментата обича влажна среда и почви, което я прави идеално растение за всяко място от вкъщи ни, където е по-влажно. Растението се развива добре при разнообразни климатични условия, а това, че пораства целогодишно, го прави съвършено за всяко домакинство.

Мечова папрат



Това растение се усеща добре на влажни и сенчести места, само че когато се намира вътре в дома, реагира по-добре на ярка филтрирана светлина. Освен че се оправя с влагата, папратта се грижи за пречистването на въздуха, като се оправя с химикалите в него.

Орхидея



Освен извънредно красиви тези растения ще ви оказват помощ и в битката с влагата. Тъй като чат от корените им са извън, те всмукват хранителни субстанции от въздуха. Някои орхидеи образуват и псевдобулба, която им служи за предпазване на вода, с цел да се оправят по-добре в условия на суша.

Спатифилум



Това красиво растение нормално се отглежда на закрито, където се усеща най-добре при релативно постоянна температура. Трябва да го поливате единствено един път седмично и няма потребност от доста осветяване.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР