Нормално е да поискаме среща с президента на България и

...
Нормално е да поискаме среща с президента на България и
Коментари Харесай

Нанков: Ще искаме среща с президента, за да го осветлим за работата си

Нормално е да желаяме среща с президента на България и в границите на нашата подготвеност да отговорим на неговите терзания и да осветлим надлежно политиките и тематиките, за които той приказва, че има мрачевина и в които той персонално е на мрачно. Това сподели на брифинг в Министерския съвет министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.
„ Беше представен и Гьоте, само че той споделя, че там, където има доста светлина, се появяват и доста сенки. Бъдете сигурни, че ние сме от светлата, а не от тъмната страна в тази ситуация, защото от дълго време сме на сцената. Ще се изразя нагледно, че към този момент в нашите пълномощия даже и тунелите започнаха да стават светли. Две от тематиките в компетенциите на Министерство на регионалното развитие в лекцията на президента в УНСС бяха наранени. Едната от тях е санирането, а другата – пътното строителство. Ще прикани на среща с президента, в случай че той ни удостои с такава, да бъде осветлена и ясно и изрично да бъде декларирана позиция по този начин, както и сътрудниците от Българска социалистическа партия, критикувайки към този момент три години програмата, по този начин и от него, програмата би трябвало ли да я има или би трябвало да бъде спряна “, разяснява Нанков и посочи, че би трябвало да се разбере дали са „ за “ или „ срещу “ програмата, с цел да стане известна точната им позиция и Министерство на регионалното развитие да предприеме дейности.
„ Може би ще приемем част от причините и вероятно би трябвало да дебатираме за нейното бъдеще, само че да знаем тъкмо какви са – рецензия с съответни предложение или просто рецензия поради самата рецензия. Появи се една нотка да противопоставим политиката по саниране, жилищната политика като световна тематика на газификацията с обществен запас на частните домове. Това е една много рискова тематика. Бих призовал способния екип на президента Радев да бъде по този начин добър да направи сходен относителен разбор сред изгодите сред програмата за саниране и сред газификацията на частните жилища с обществен запас. Това произлезе като умозаключение думите му “, сподели още районният министър.
Относно тематиката с пътното строителство, още през вчерашния ден по мое предписание ръководителят на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов изпрати до екипа на президента книгата „ Пътищата в България “, в която много на ярко в публично издание има информация за безусловно всички предоставени, изпълнени пътища, автомагистрални сектори, скоростни такива, със периоди на осъществяване, бюджети, реализатори, с цел да бъде осветлена тази тематика, добави Нанков, представен от Фокус.
„ Отделно от това си направих труда да извадя относителен разбор сред цените, по които се разпореждат автомагистралнтие прави в България и тези в прилежащи страни и цяла Европа. Затова нося и табличката. В България междинната цена на предоставените и изпълнени понастоящем автомагистрлани прави на км е 3,1 млн. евро. В прилежаща Македония да вземем за пример, приказваме за 5,5 млн. евро, прилежаща Сърбия още веднъж толкоз, Гърция – 6,8 млн. евро, Румъния – 5 млн. евро “, разяснява Нанков.
По думите му България строи автомагистрали по най-ниските цени в Европа.
„ Ще изнеса и данни на възможната среща при президента за обособените прави, които са издигнати и тяхната осреднена цена. Най-скъпата, в пъти по-скъпа от останалите автомагистрални прави, е Автомагистрала „ Люлин “. 2006 година беше подписан договорът на стойност 8,1 млн. евро на линеен километър, при междинна цена 3 млн. евро за всички автомагистрали в България. Ако да вземем за пример вземем „ Тракия “, там имаме по 1,5 млн. евро на километър “, добави Нанков и акцентира, че тази информация е обществена и ще бъде предоставена и на екипа на президента за в действителност повече светлина. „ Бъдете сигурни, че ние не сме от тъмната страна – при нас всичко е обществено и в реда на законосъобразните процедури, които организираме “, сподели още Николай Нанков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР