Нормално е да изпитваме тъга и да има моменти, в

...
Нормално е да изпитваме тъга и да има моменти, в
Коментари Харесай

Психологът Магдалена Ангелова за депресията и това как да преборим демоните си

Нормално е да изпитваме горест и да има моменти, в които да се усещаме без сила. Въпросът е да не останем закрепени в това положение и то да вземе превес като метод на живот. Това сподели в предаването „ Тази неделя” по bTV психологът Магдалена Ангелова.

„ Когато сме се изгубили, когато прекомерно доста сме били в отговорност, стрес и напрежение и не си даваме време за персонално обгрижване, в един миг е обикновено да пристигна положението, което да ни приказва, че нещо не е наред. Правиш нещо, с което ти нараняваш себе си, отделяш се от хармонията, замисли се, потърси отговор и решение”, уточни тя.

По думите й в такива случаи е нужно да сменим фокуса и „ сами да се сритаме”, едвам ни е мъчно в този миг. „ Да станем, да се усмихнем, че сме живи, да се обадим на другари, даже да не ни се приказваме, да излезем и те да ни опишат нещо”, изясни психологът.

Трябва да действаме, в случай че не действаме, влизаме в статика, която няма по какъв начин да ни раздвижи към смяната.

--> „ Много рядко хората си разрешават да се хвалят, да кажат с какво се гордеят със себе си и какви гении разпознават в себе си, какво са постигнали. Битува ограничаващото поверие: Как ще го направя, нали ще кажат, че съм лакомец. Хубаво е да го преосмислим и в случай че може, да го счупим, с цел да можем да си позволим да се зарадваме на себе си и да се гордеем със себе си”, съобщи Ангелова.

По думите й сериозния взор, който носим вътрешно в себе си, сме го научили в ранното детство.

„ Хубаво е, когато родителят желае нещо детето да развие и да има, да си зададе въпроса: Аз имам ли го, развил ли съм го, демонстрирам ли го. Децата са огледало на нас самите”, посочи тя.

„ Ако мъчно срещаме човек, който да ни пасва, това значи, че мъчно сме срещнали себе си, с цел да си паснем сами на себе си. Тоест към момента има някакви неща в нас, с които вътрешно водиме война и тази вътрешна война я прехвърляме и навън”, съобщи Ангелова във връзка партньорските връзки.

„ Жените се оплакват, че няма мъже, а мъжете се оплакват, че няма дами. А ние сме си огледала. Много е значимо първо да стартираме да работим със себе си, да се сприятелим с нашите сенки, с това, което крием за себе си - недостатъци, подозрения, провали, нещо, в което сме блокирали като емоция”, означи психологът.

Според нея дамите са влезнали с мъжкия синдром – да бъдат кариеристки и изискващи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР