Нормално е да има увеличение на цените на тока и

...
Нормално е да има увеличение на цените на тока и
Коментари Харесай

Държавата търси механизми да не стресира със скока на цените на тока и парното

Нормално е да има нарастване на цените на тока и парното, само че страната ще търси механизми това да не се отрази мъчително на потребителите.

Това стана ясно от коментара пред медиите на енергийния министър Александър Николов по отношение на вчерашното съвещание на отрасловата парламентарна комисия , на която стана ясно, че сдружения желаят скок на цената сред 100-150%.

Фактът, че доста дълго време се направи всичко допустимо да се удържат цените, е индикативен за това какъв брой старания коства това и на сдруженията, и на цялата електроенергийна система да изплаща тези обезщетения, с цел да няма пряк отрицателен резултат към обществото, акцентира Николов.

Това обаче, по думите му, не е резистентен модел . Когато природният газ е нараснал няколко пъти, колкото и тежко да звучи, покачване от няколко десетки проценти , не е нещо ненадейно, разяснява той във връзка желаното нарастване от енергийните сдружения.

Темата бе повдигната и по-късно по време на съвещанието на енергийната комисия. Пред депутатите министър Николов сподели, че ваденето на такива данни, които да основават стрес, не носи изгода с изключение на основаване на боязън . Той изясни, че това, че сдруженията желаят избран растеж, не значи, че КЕВР ще го утвърди и посочи, че регулаторът е самостоятелен орган . На над 20% са цялостни газохранилищата ни, стана ясно още от чуването на Александър Николов. Ще се направи всичко допустимо отоплителният сезон да не бъде подложен под риск и цените да са търпими, по думите му. Азерски газ ще има към България, стана ясно още от чуването му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР