Нормални нива на пикочна киселина ще имате, ако консумирате определени

...
Нормални нива на пикочна киселина ще имате, ако консумирате определени
Коментари Харесай

Избавете се от пикочната киселина и излекувай подаграта! 10 домашни лека, които може да ви помогнат

Нормални равнища на пикочна киселина ще имате, в случай че консумирате избрани храни. Небалансираното хранене, затлъстяването, болесттите на щитовидната жлеза и честата приложимост на алкохол способстват за повишение на равнищата на пикочната киселина.

Високите равнища могат да провокират доста проблеми като: подагрозен артрит, камъни в бъбреците и бъбречна непълнота, нараснало налягане и развиване на сърдечно-съдови болести.

Нормални индикатори: мъже: 3,4-7,0 mg/dl; дами: 2,4-6,0 mg/dl.

10 домашни средства, които ще ви оказват помощ да поддържате естествени равнища на пикочна киселина

Ябълков оцет

Ябълковият оцет оказва помощ за възобновяване на киселинно-алкалния баланс в организма и има противовъзпалителни свойства.

Добавете една чаена лъжичка ябълков оцет към чаша вода.

Пийте два до три пъти дневно.

Можете последователно да увеличите количеството ябълков оцет до две супени лъжици на чаша вода.

Но не забравяйте, че ябълковият оцет понижава равнището на калий в организма и пречи на действието на диуретиците!

Лимонов сок

Той има алкален резултат в тялото и оказва помощ за обезвреждане на пикочната киселина. В допълнение, високото наличие на витамин С също оказва помощ за понижаване на равнището на пикочната киселина.

Изстискайте лимон в чаша топла вода. Пийте заран на празен корем в продължение на няколко седмици.

Череши

Черешите и тъмните горски плодове съдържат химикали, които оказват помощ за намаление на равнищата на пикочна киселина. В допълнение те съдържат флавоноиди, които оказват помощ за понижаване на равнището на пикочна киселина и възпалението.

Яжте по половин чаша череши на ден в продължение на няколко седмици. Същият резултат имат 1-2 чаши сок от череши. Полезно е да добавите боровинки, ягоди, домати и сладки чушки към диетата си.

Сода

Смесете половин чаена лъжичка сода за самун в чаша вода.

Пийте до четири чаши дневно в продължение на две седмици.

Забележка: Не можете да приемате това средство непрекъснато и при хипертония. Хората над 60 години не би трябвало да пият повече от три чаши дневно!

Зехтин

Зехтинът съдържа антиоксиданти, има противовъзпалително деяние.

Вода

Пиенето на доста вода оказва помощ за разреждането на пикочната киселина и подтиква работата на бъбреците.

Диета с ниско наличие на пурини

Пурините са азотсъдържащи съединения, които покачват наличието на пикочна киселина в организма.

Избягвайте месо и риба, боб, аспержи, квас, бира, гъби.

Храни с високо наличие на фибри и нишесте

Храните с високо наличие на диетични фибри оказват помощ за намаление на равнищата на пикочната киселина, като я усвояват и по-късно я отстраняват от тялото. Можете също да ядете храни, които са богати на нишесте, защото съдържат минимални количества пурини.

Пълнозърнестите храни, ябълките, крушите, портокалите и ягодите са образци за храни с високо наличие на фибри, които можете да включите в диетата си. Продукти с високо наличие на нишесте са ориз, пълнозърнести храни, макаронени произведения, картофи, овес и банани.

Зеленият чай също е потребен.

Млечни артикули

Ежедневната консумация на обезмаслено мляко и млечни артикули понижава риска от подагра. Обезмасленото мляко, да вземем за пример, съдържа оротична киселина, която понижава реабсорбцията на пикочна киселина и предизвиква нейното елиминиране през бъбреците.

Тофуто и соевото мляко усилват наличието на пикочна киселина.

Сок от пшенична трева

Помага за възобновяване на алкалния баланс в кръвта. Освен това е богат на витамин С и хлорофил, които предизвикват детоксикацията. Добър източник е на протеини и аминокиселини като опция на потреблението на скотски протеини.

Достатъчно е да пиете по две супени лъжици дневно.

Вижте още: Лек за мускулни и ставни болки

Допълнителни препоръки:

Ограничете приема на алкохол, защото той пречи на елиминирането на пикочната киселина. Захарните питиета покачват равнищата на пикочна киселина. Избягвайте рафинирани въглехидрати като бял самун, сладкиши и бонбони. Намалете приема на храни с високо наличие на мазнини, защото мазнините понижават способността на тялото да отделя пикочната киселина. Ако имате съществени здравословни проблеми или мощна болежка, целесъобразно е да потърсите здравна помощ. Самолечението може да не е безвредно за вашето здраве.
Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР