Нормалната цел в демокрацията е да успееш да постигнеш мнозинство,

...
Нормалната цел в демокрацията е да успееш да постигнеш мнозинство,
Коментари Харесай

Доц. Антоний Гълъбов: ИТН има за краткосрочна цел да разруши партийната система

" Нормалната цел в демокрацията е да успееш да постигнеш болшинство, с цел да можеш да реализираш своя политически план. Тук имаме инверсия. Тезата на " ИТН " е, че ще предложат кабинет, а отговорността ще е върху другите да го поддържат. Те няма да трансформират тази си позиция. Общият опит да бъдат пакетирани като част от партиите на митинга, дружно с Демократична България и ИСМВ, бе неправилен. Има Такъв Народ е друг вид индивид, той има за краткосрочна цел да унищожи партийната система на политическо посланичество ".

Това съобщи социологът доцент Антоний Гълъбов в студиото на " Денят ON AIR ".

" Общата картина е на една радикална смяна. След 12-годишно престояване във властта, ГЕРБ не е първа политическа мощ. Това е огромна смяна, а огромните промени чисто психически възприемаме като безпорядък. Хаос и ред мъчно може да имаме по едно и също време на политическата сцена. Това е подтекстът на актуалната обстановка ", уточни от своя страна политологът проф. Анна Кръстева пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ е неправилно да се приказва за парламентарна рецесия преди да се е конституирало Народното събрание (НС). Но доцент Гълъбов се притеснява, че " вървим към нов провален парламент ".

" 45-ият парламент излъчи единствено 3 непрекъснати комисии. Това означаваше, че както Има Такъв Народ, по този начин и останалите политически субекти нямаха желание този парламент да работи. Така че още до края на тази седмица ще можем да се ориентираме дали вървим към нов провален парламент или в действителност има някакво предпочитание да се върви по очевадния дневен ред за българското общество, който трагично се размина с дейностите на служебното държавно управление ", посочи социологът.

" Плаващи болшинства могат да се основават. Това е задача на така наречен градска десница - Демократична България. Те трайно са отстоявали концепцията за правосъдна промяна и постоянно са се фокусирали върху фигурата на Иван Гешев. Най-големият удар върху основния прокурор, невъобразим преди месец, пристигна от служебни министри. По основни промени, промени, промени - могат да се основават такива болшинства ", разяснява политологът.

" България има явен дневен ред, той е по-актуален и по-критичен. Това са пандемията, Планът за възобновяване и актуализацията на бюджета ", сподели от своя страна доцент Гълъбов.

Според социолога оценката на служебното държавно управление би трябвало да се направи, откакто служебният министър председател подаде оставка в сряда. Но има действителна заплаха то да продължи да извършва функционалностите си в оставка, което ще е абсурден казус.

Проф. Кръстева е на мнение, че служебното държавно управление съумя да ръководи " динамично " вместо да вкара страната в " ново политическо безвремие ".

Бел.ред.
Има Такъв Народ и ГЕРБ на думи са твърдо за мажоритарния избор и имат общо 128 депутата. Ще вкарат ли мажоритарни избори в два тура?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР