Нормализирани са условията за движение в Перник и в Благоевград,

...
Нормализирани са условията за движение в Перник и в Благоевград,
Коментари Харесай

Нормализира се обстановката в Благоевград и в Перник

Нормализирани са изискванията за придвижване в Перник и в Благоевград , откакто изобилният дъжд, който се изля в града, наводни сектори от уличната мрежа, заяви БНР.

Предстои разчистване на натрупалите се по пътищата наноси, паднали дървета и листа.

Според кмета на Перник Станислав Владимиров, с цел да се избегнат сходни сериозни обстановки амортизираната дъждовна канализация би трябвало да бъде сменена. Прави се нова канализация на улиците " Брезник " и " Кракра ".

До две седмици следва да стартира работа по замяна на дъждовната канализация и на улица " Софийско шосе ", с цел да може да поема водите от стръмните улици под Голо Бърдо и да не се получават големите завирявания на " Хумни дол " и " Марина Бара ".

По думите на Владимиров от следващата година на всяка една улица преди да се ремонтира ще бъде изграждана нова дъждовна канализация. При всеки по-силен дъжд улиците на Перник стават на реки. Вчера над града се изсипа проливен дъжд, валя и градушка. Критично беше ситуацията в региона на автогарата, пътен възел " Марина бара ", на входа за града в кв. " Изток " и под моста в кв. " Хумни дол ". Наводнени сектори имаше и на други места в града.

Движението в допълнение беше затруднено от паднали на тротоарите и пътните платна клони . Със прекъсването на дъжда водата стартира да се оттича, а в най-завирените места се наложи и отводняване на пернишките улици.
 Пороен дъжд образува въртоп в Благоевград
Пороен дъжд образува въртоп в Благоевград

Пожарна се пробва да изпомпва водата

В Благоевград имаше завиряване на един от булевардите с диаметър към 8 м. И там на доста места имаше гръмотевични стихии. Валежите, които продължиха и през нощта, наводниха улици, магазини, приземни етажи на здания. Няма информация за потърпевши или бедстващи хора.

На стотици сигнали се отзоваха екипите на пожарната и ВиК . Най-сериозна беше обстановката в регионалния град, както и в Сандански, Банско и Гоце Делчев . В няколко обитаеми места падна градушка, хората там оповестяват за унищожени зеленчуци и овошки. В доста региони на региона има сигнали и за прекратена интернет връзка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР