Нормализира се обстановката в общините на област Варна. По информация

...
Нормализира се обстановката в общините на област Варна. По информация
Коментари Харесай

Все още има населени места без ток и вода в Област Варна, няма бедстващи хора

Нормализира се ситуацията в общините на област Варна. По информация от оперативния дежурен в Областна администрация – Варна от тази заран всички пътища на територията на региона са проходими при зимни условия.

Пътищата Варна – Добрич и Варна – Кичево са отворени и за коли до 3,5 тона.

Усилено се почистват пътищата Ветрино – Аксаково, Ветрино – Тервел, Вълчи дол – Суворово, Искър – Вълчи дол, Изворник – Червенци, както и Аксаковска гледка – Оброчище.

Все още без ток са няколко обитаеми места в региона, други са без вода . Село Голица -/община Долни чифлик/ и част от селата Момчилово - /община Ветрино/ и Червенци - /община Вълчи дол/ са към момента без ток, а селата Оброчище – /община Балчик/, Брестак, Метличина, Генерал Колево, Стефан Караджа и Радан Войвода - /община Вълчи дол/ са без вода.

В най-засегната от бедствието община Вълчи дол остава в действие бедственото състояние и това е поради заледените пътища в региона. Кметът Калоян Цветков заяви, че всички републикански и общински пътища са проходими при зимни условия. От 5,00 часа тази заран пътищата се лугират и обработват със сол тъй като са заледени. Всички обитаеми места имат ток, а днешният 27 ноември е разгласен за неучебен. Днес следобяд ще се вземе решение дали и утрешният ден да остане неучебен за учениците от Вълчи дол, а повода по тази причина са заледените пътища, които основават проблеми за транспорта на учениците.

Кметът на община Аксаково Атанас Стоилов заяви, че всички обитаеми места от територията на общината имат електрозахранване. Общинските пътища се лугират.

В община Аврен всичко действа обикновено, осведоми кметът Емануил Манолов.

В община Провадия всички обитаеми места имат ток и вода. Учениците учат присъствено. Уличната мрежа е напълно проходима при зимни условия, разчистват се и падналите дървета.

Проходими при зимни условия за пътищата в общините Бяла, Дългопол и Долни чифлик . Навсякъде се подхваща обработката им с сол и луга, с цел да се преодолее заледяването.

На територията на цялата област Варна няма бедстващи или потърпевши от бурята хора.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР