Нормализира се обстановката в община Стражица, където от вчера е

...
Нормализира се обстановката в община Стражица, където от вчера е
Коментари Харесай

Нормализира се обстановката след наводнението в община Стражица

Нормализира се ситуацията в община Стражица, където от през вчерашния ден е оповестено бедствено състояние поради скъсана язовирна стена край село Нова Върбовка и прелелия язовир „ Чешме дере ". И през днешния ден продължава отводняването на засегнатите къщи, а комисия стартира да разказва вредите.

Вижте повече от директното включване на Десислава Николова

Тонове тиня, кал, изкъртен асфалт и подгизнала мебелировка разчистват втори ден хората от село Камен. А екипи на пожарната цяла нощ източваха язовира „ Зеленчуков дол ". В момента равнището му се е намалило с метър и управляващите твърдят, че при нов дъжд няма заплаха да прелее.
Румен Павлов, кмет на община Стражица: Проблемът е многото вода, многото дъжд, който се изсипа - към 100-120 литра на кв. метър. Проблемът идва от огромният улук и огромната мощ на водата, направи всички проблеми.Димчо Димов, кмет на с. Камен: Нямаме суматоха, почистени са улиците, институциите си работят, следено изпомпваме избените пространства и котелното помещение на учебното заведение.
В прилежащото село Горски Сеновец градушка изцяло е унищожила градините на хората.

4000 декара слънчоглед, царевица, пшеница и рапица също са под вода.
Станимир Стоянов, основен агроном на земеделска компания: Може да се каже, че реколтата е унищожена, не на 100%, само че може би с 50% ще паднат добивите.
Земеделският производител се надява на отплата от страната, с цел да възвърне най-малко дребна част от нанесените вреди. По груби калкулации загубите са за към 240 000 лева В момента се прави оглед на засегнатите култури.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР