Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE Учените изтупват

...
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE Учените изтупват
Коментари Харесай

Могат ли стари ваксини срещу други вируси да помогнат срещу Covid-19?

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE
Учените изтупват от праха някои основани преди десетилетия ваксини против други микроби, с цел да видят дали те не могат да обезпечат известна краткотрайна отбрана против Covid-19, до момента в който не се появи по-подходяща ваксина.

Това може да звучи необичайно: имунизациите имат за цел да влияят на съответна болест. Но имунизациите с живи варианти на бактерии или вируси наподобява ускоряват предната линия на имунната система, което е по-общ метод за битка с бацилите. А историческите книги демонстрират, че от време на време това води до някаква отбрана и против други, изцяло разнообразни патогени.

Засега няма доказателства, че този метод ще укрепи имунната система задоволително, с цел да е от изгода в борбата против новия ковид. Но имайки поради, че основаването на чисто нова ваксина се чака да отнеме от 12 до 18 месеца, някои откриватели споделят, че е време този метод да бъде подложен на по-бърз тест, започвайки с имунизацията срещу туберкулоза.

" Това към момента е догадка ", съобщи доктор Михай Нетеа от Медицинския център на нидерландския университет " Св. Радбод ". Но в случай че тя проработи, " може да се окаже доста значимо средство, с цел да преодолеем този рисков интервал, до момента в който на пазара се появи подобаващата характерна ваксина ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР