Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style

...
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style
Коментари Харесай

Дисциплинарно уволнен от НСО гард със сменено име е 1 от 5-имата „честни и достойни”, „спазарени” от ПП ексИТН

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Table Normal " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent: " ; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin-top:0in; mso-para-margin-right:0in; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0in; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family: " Times New Roman " ; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}
На 28 април 2015 година един от " спазарените ” по думите на депутата от Политическа партия Атанас Михнев народни представители от Има Такъв Народ Светлин Митев сменя името си по незнайни аргументи. Той стартира да се споделя Светлин Стоянов. Това обаче не е единствената неизясненост в биографията му. Той твърди, че е бил студент в УНСС и се е дипломирал като магистър по стопанска система, само че не е открито да има такава тапия. Помолихме го за коментар по двете тематики, с цел да обоснове позицията си, той отхвърли да го стори. Което е необичайно – отцепниците от Има Такъв Народ бяха избрани персонално от премиера Кирил Петков като най-честните, най-достойните и най-смелите хора у нас...

От 1996 година до 2004 година Светлин Митев, трансформирал се по-късно в Стоев, работи в НСО, откъдето обаче е дисциплинарно уволнен – в идващия брой ще разкажем цялата сага, в този момент единствено загатваме.

Причината е, че паралелно работи като гард на Боби Цанков – скандалния радиоводещ, който е взирявяван и погубен, а въпреки това се свързва с маса измами, а съгласно бизнесдамата Ваня Червенкова – и с атентата против нея.

Представете си единствено, че до момента в който е гард на Боби Цанков, той работи от 1997 до 2001 година в охранителния екип на премиера тогава Иван Костов, въпреки да не е бил персонален страж, а единствено да се е возил във втората кола от кортежа му. А от 2001 до 2004 година е в охранителния екип на тогавашния началник на Народното събрание Огнян Герджиков.

След уволнението от НСО, той постъпва като защита в ДСБ, като очевидно рекомендация е работата му в охранителния екип на първия водач на тази през днешния ден ръководеща партия Иван Костов, който заради предишното си на държавен гард и персонално познава. През 2007 година е поканен да напусне тъмносинята групировка.

По-нататък, сред 2007 и 2009 година в формалната му биография попада поста " административен шеф на Нестле България ”, какъвто пост обаче там по същото време не съществува. Стоянов не разяснява и този въпрос пред 19 минути.

От 2009 година до  избирането му за депутат от ИТН в първия къс миналогодишен парламент – от 04.04.2021 година, работи в СОТ 161 като редови чиновник.

Междувременно от 1 септември 2010 година до 16.09.2015 година под семейството Митев попада в Съвета на шефовете на детективска организация Озон Секюрити от кръга на компания Биндер, известна с вестникарската сага Батко и Братко за пътно строитество при Тройната коалиция. Съдбата на Озон обаче е безрадостна, което не приказва и за супер ръководство: стартира с 65 чиновници, които единствено след 2 месеца понижават до 15, а от четвъртия месец остава единствено 1 при тричленен ръб на шефовете.

Интересно име в този Съвет на шефовете, паралелно със настоящия народен представител, минал от Слави към Промяната, е Стефан Димитров Боянов, който става и едноличен притежател. Пребиваващият в централния софийски затвор предприемач има и 25 – годишна присъда отнемане от независимост от Гърция. Повдиганите му обвинявания са: измами, разпространяване на наркотични субстанции, трафик на хора.

Въпреки че е от Попово, днешният народен представител с 2 разнообразни фамилни имена става основател на Има Такъв Народ на 16.02.2020 година и даже регионален координатор на партията в Русе.

В Народното събрание доближава до поста ръководител на Комисията за надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на СРС-та и достъпа до данните по Закона за електронните известия.

Неговият шеф в НСО, който го и уволнява от службата – ген. Владимиров, пръв разкрил историята със заменените имена на депутата, разяснява в изявление за Епицентър:

" Много " добре ” звучи институции и началници с достолепие и професионален опит да дават доклад пред ръководител на комисия, който не е напуснал непринудено службата ”.

Повече от именития военачалник и по въпросите с Боби Цанков и Ваня Червенкова и атентатите против тях – четете в идващия брой. 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР