Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE Известни личности

...
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE Известни личности
Коментари Харесай

Известни личности зоват за европейски бойкот на австрийското правителство


Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE Известни персони от разнообразни страни разгласиха апел за " европейски протест " на новото австрийско държавно управление, формирано от десницата и крайната десница, и на идващото австрийско председателство на Европейски Съюз, съобщи Франс прес.

" Нека не извръщаме очи: наследници на нацизма заеха властова позиция в новото австрийско държавно управление " с включването на шестима министри от крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС), трима от които заемат значими постове, се споделя в публикацията, оповестена на уеб страницата на френския в. " Монд ".

Тя е подписана от колектив под управлението на Бенжамин Абтан, ръководител на Европейското антирасистко придвижване (ЕГАМ) и на някогашния френски външен министър Бернар Кушнер.

Сред подписалите има персони, свързани със спомените за Холокоста, като Серж и Беате Кларсфелд, които управляват организацията " Синове и дъщери на депортирани френски евреи ". Фигурират също някогашният президент на Източен Тимор и притежател на Нобелова премия за мир Жозе Рамуш-Орта, някогашният испански външен министър Мигел-Анхел Моратиньос, някогашната канадска премиерка Ким Кембъл, както и писателят от френско-камбоджански генезис Рити Пан.

В публикацията се порицават мълчанието и апатията пред лицето на идването на власт на крайната десница. Авторите отхвърлят концепцията, че " напредъкът на национализма и краят на демокрацията са неизбежни, и че дейностите против наследниците на нацизма са безполезни или даже противозаконни ". Те считат, че в противен случай, " отговорност на всички е уверено да им се опълчват ".

Сформирането на новото държавно управление на консервативния канцлер Себастиан Курц не провокира безредици измежду сътрудниците на Австрия, напомня Агенция Франс Прес.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер наскоро се разгласи против " всевъзможни предразсъдъци " и съобщи, че австрийското държавно управление ще бъде съдено " като всяко държавно управление, по дейностите му ". Той посочи също " ясния му ангажимент в интерес на Европа ".

От своя страна висшият комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Зеид Раад Ал Хусейн съобщи, че вижда " рисково развиване " /.../ в европейската политика ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР