Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE /*

...
Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE /*
Коментари Харесай

Откриващо събитие на клуб „Алумни и партньори“ при Икономически университет – Варна

Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Table Normal " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}

На 29 февруари 2024 година ще се състои откриващото събитие на Клуб „ Алумни и сътрудници “ при Икономически университет – Варна. В навечерието на един от най-българските празници на вярата – 1 март, ще сложим ново начало на остаряла и сполучлива традиция и дружно ще си пожелаем да е дълголетна, запаметяваща се и потребна за всички, най-много за нашите студенти.

В 17.30 ч. в зала 128 присъстващите на събитието ще чуят визията за новото начало на клуба, задачите и плановете, опциите за присъединяване и ангажиране, платформа за networking. Ще се срещнат с други алумни, сътрудници и академичното управление на университета, ще получат мартеничка с благотворителна идея в поддръжка на Детския фонд на „ Карин дом “. От 18.00 ч. в изложба „ Академика “ ще стартира забавна съпътстваща стратегия с разкриване на фотоизложба „ Море на хоризонта “ с създател гл. ас. доктор Недялка Александрова – ученик на ИУ – Варна и учител в катедра „ Международни стопански връзки “, и музикална стратегия с присъединяване на актуалните студенти Божидара Мирянова и Христена Дойчева.



Сред безспорните достижения на Икономически университет – Варна, учреден през 1920 година като първото висше комерсиално учебно заведение в България, е учредяването и активността на Дружеството на приключилите още от 1930 година То сплотява възпитаниците на учебното заведение и е казус за времето си, без аналог в страната. Почти век преди днешния ден Дружеството на приключилите поддържа своя лична издателска активност и това е трибуната му към обществеността. Материалите се изпращат на комерсиалните и индустриалните камари, на финансови, банкови и индустриални институции. Професионалната, научната, издателската и популяризаторската активност на Дружеството на приключилите Висшето комерсиално учебно заведение във Варна способства за одобряването му като водещ теоретичен и учебен център на България по това време.

Дружеството на приключилите Висшето комерсиално учебно заведение във Варна се оказва извънредно сполучлив план с помощта на работата на неговите членове и ръководители. Функциите му естествено затихват през втората половина на 40-те години и на 25 май 1950 година то е закрито. Малко повече от 100 години след учредяването на висшето учебно заведение екип от преподаватели и чиновници на университета пробва да възвърне традицията – към този момент под името Клуб „ Алумни и сътрудници “ при ИУ – Варна. Целта е основаване на дух на единение, последователност и блян към върхови достижения измежду студентите и преподавателите посредством опита и достиженията на нашите алумни и на нашите сътрудници. Надяваме се да утвърдим принадлежността към общността на приключилите Икономически университет – Варна като източник на авторитет в персонален и професионален проект. Планираме да развием стратегия за иницииране, създаване и подкрепяне на научи, обществени и бизнес планове, реализирани благодарение на сполучливите някогашни студенти и нашите сътрудници и да изградим положително име на университета като организация, която притегля назад положителните си някогашни студенти да вземат участие и оказват помощ във значимите през днешния ден каузи.

Желаещите да се причислят към клуб „ Алумни и сътрудници “ при Икономически университет – Варна могат да го създадат посредством регистрация в уеб страницата:  .
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР