Норкодилър беше задържан навръх Нова година в момент, в който

...
Норкодилър беше задържан навръх Нова година в момент, в който
Коментари Харесай

Наркодилър, задържан навръх Нова година, нямал пари да си плати гаранцията - остава в ареста

Норкодилър беше арестуван точно на Нова година в миг, в който продава опиати на клиент.

Срещу него беше подигнато обвиняване за задържане за разпространяване на близо два кг марихуана. Окръжният съд в Пловдив му дефинира мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 8 000 лв.. Тъй като нямал толкоз пари, мъжът апелира.

Апелативен съд – Пловдив почете като състоятелен митинга на прокуратурата и промени мярката за неотклонение на дилъра от „ парична гаранция “ в „ задържане под стража “, като отхвърли жалбата му за понижаване на гаранцията.

Пловдивският апелативен съд реши, че той е упрекнат в тежко закононарушение по смисъла на закона и се санкционира с отнемане от независимост от 2 до 8 години и санкция от 5 000 до 20 000 лв.. Като взе поради събитията към закононарушението въззивният съд също като окръжния, намира, че при по-лека мярка за неотклонение съществува действителна заплаха обвиненият да извърши закононарушение.

Той е с чисто правосъдно минало, само че неотдавна е наказан за ПТП като наказателната отговорност е сменена с административно наказване санкция. Според съда съществува и действителна заплаха от укриване предвид на обстоятелството, че мъжът не обитава на непрекъснатия си адрес, а живее на квартира в друго обитаемо място.

Делото се прегледа в отсъствието на обвинения, който е постъпил в болница и е изразил документално отхвърли си да участва в залата, като се съставлява единствено от юриста си. Съдът смята, че здравословното положение на наркодилъра не е спънка по отношение на него да се вземе мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР