Nordea Open, полуфиналФрансиско Серундоло – Пабло Кареньо Буста 6-3, 6-2Франсиско

...
Nordea Open, полуфиналФрансиско Серундоло – Пабло Кареньо Буста 6-3, 6-2Франсиско
Коментари Харесай

Серундоло отстрани Кареньо Буста за втория си ATP финал


Nordea Open, полуфинал

Франсиско Серундоло – Пабло Кареньо Буста 6-3, 6-2

Франсиско Серундоло е първият финалист на тазгодишния ATP 250 шампионат в Бостад. Световният №39 изигра нов мощен мач в Швеция и записа втора победа над състезател от Топ 20 през тази седмица, надделявайки над Пабло Кареньо Буста. По този метод Серундоло доближи до край на ATP шампионат за повторно в кариерата си, откакто предходната година го направи в Буенос Айрес.

Опонент на аржентинеца в мача за трофея ще бъде спечелилият от мача сред неговия съотечественик Себастиан Баес и Андрей Рубльов.

Серундоло не записа нито един ас и направи една двойна неточност, до момента в който статистиката на Кареньо Буста по тези индикатори бе надлежно 2 и 0. За сметка на това обаче аржентинецът бе по-резултатен на начален удар (36-27) и завоюва 71% от точките си на първи сервис (12/17) против 53% на петия подложен (9/17). Серундоло осъществя четири от осемте си точки за пробив (50%), до момента в който Кареньо Буста оползотвори единствено един то трите брейкпойнта, до които доближи (33%).

Кареньо Буста имаше два брейкпойнта при 1-1, само че не съумя да се възползва от нито една от тях. В осмия гейм пред Серундоло се откриха три поредни шанса за пробив, само че испанецът показва забележително самообладание и съумя да възвърне равенството. Впоследствие обаче световняит №39 стигна до нова опция, като този път не позволи неточност и проби за 5-3. Това се оказа основният миг за изхода от сета, защото Серундоло още веднъж бе непреклонен на сервис и завърши първата част при 6-3.

Вторият сет стартира вихрено за аржентинеца, който осъществя три следващи пробива и натрупа удобен задатък от 5-0. Серундоло се движеше доста по-добре по корта и постановяваше непостижимо за Кареньо Буста движение, редувайки доста ловко офанзиви от главната линия и подли къси топки.

Световният №18 обаче не възнамеряваше да се съобщи без борба. Кареньо Буста показва борбеност и върна един от пробивите, след което избави мачбол и затвърди брейка за 5-2. Серундоло обаче не разреши на третата ракета на Испания да продължи да се надява на поврат и завърши мача с безкомпромисна офанзива с форхенд по правата, оформяйки крайното 6-3, 6-2 след 1 час и 17 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР