Nordea Open, осминафиналКаспър Рууд – Франсиско Серундоло 4-6, 6-3, 5-7Турнирът

...
Nordea Open, осминафиналКаспър Рууд – Франсиско Серундоло 4-6, 6-3, 5-7Турнирът
Коментари Харесай

Серундоло детронира Рууд след трисетова битка в Бостад


Nordea Open, осминафинал

Каспър Рууд – Франсиско Серундоло 4-6, 6-3, 5-7

Турнирът в Бостад ще има своя нов първенец. Франсиско Серундоло се класира за четвъртфиналите на конкуренцията откакто отстрани миналогодишния отличник Каспър Рууд в най-очаквания мач от днешната стратегия. Световният №39 изигра един от най-силните си мачове от началото на сезона и записа първа победа над тенисист от Топ 10, като в това време взе реванш от норвежеца за загубата на полуфинала в Маями напролет.

Следващият конкурент на Серундоло ще бъде спечелилият от мача межу Аслан Карацев и Юго Гастон.

Всички девет аса в мача бяха в актива на Рууд, само че все пак Серундоло имаше превес във връзка с извоюваните на сервис точки (68-62). Аржентинецът осъществя три от деветте си брейкпойнта (33%), до момента в който първият подложен оползотвори единствено два от своите единадесет шанса за пробив (18%).

Рууд заигра доста нападателно през цялото време с желанието да натрупа ранен задатък, само че неговият конкурент не му разреши да се откъсне в резултата. В хода на сета Серундоло се адаптираше все по-добре към играта на международния №5 и съумя да осъществя първия пробив в мача, който след това затвърди с гейм на нула за 5-3. Рууд редуцира пасива си, само че аржентинският тенисист не загуби точка и при идващото си подаване и завоюва първия сет с 6-4.

Във втория сет Рууд увеличи качеството на първия си сервис, като в това време броят на непредизвиканите му неточности понижа. Норвежецът пропусна два брейкпойнта при 2-1, само че все пак продължи да слага Серундоло напрегнат. Световният №5 последователно наложи превъзходството си и съумя да пробие и да натрупа безапелационен задатък от 5-2. Серундоло избави два сетбола и понижи изоставането си, само че Рууд не му разреши да върне пробива и изравни резултата в мача след 6-3.

В първите пет гейма от заключителния сет никой от двамата не стигна до брейк и по този начин резултатът стана 3-2 в интерес на аржентинеца. Рууд може да съжалява доста повече за това развиване на дуела, защото при 1-1 пропиля три шанса за пробив. Впоследствие тези неточности костваха скъпо на норвежеца, защото в маратонския шести гейм Серундоло пропусна четири брейкпойнта, само че все пак реализира задачата си и поведе с 4-2.

Двубоят обаче надалеч не бе приключил. Рууд показва забележителна борбеност и върна пробива, като след това равенството се резервира при 5-5. Серундоло обаче си вурна водачеството, след което стигна до два следващи мачбола. Рууд избави първия, само че по-късно изпрати топката в навън при офанзива от главната линия и по този начин Серундоло победи с 6-4, 3-6, 7-5 след два часа и половина на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР