Nord Stream AG потвърди временното спиране на двете линии на

...
Nord Stream AG потвърди временното спиране на двете линии на
Коментари Харесай

И двете линии на Северен поток ще бъдат спрени за планов ремонт от 11 до 21 юли

Nord Stream AG удостовери краткотрайното прекъсване на двете линии на Nord Stream от 11 до 21 юли заради годишен планов ремонт, се споделя в изказване на оператора на тръбопровода. Преди това тези дати бяха посочени в предварителния работен график.

„ От 11 юли до 21 юли 2022 година Nord Stream AG краткотрайно ще затвори и двете линии на газопровода „ Северен поток “, с цел да извърши планувана поддръжка, в това число тестване на механични съставни елементи и системи за автоматизация, с цел да обезпечи ефикасна, безвредна и надеждна работа на газопровода ", се споделя в известието на Nord Stream AG.

Работите по годишната поддръжка са планувани авансово, а графикът за осъществяването им е координиран с сътрудниците в превозването на газ по веригата, означават от компанията.

На 14 юни " Газпром " беше заставен да понижи доставките на газ по " Северен поток " спрямо проекта заради ненавременното връщане на газопомпените елементи от Siemens след ремонт и открити механически неизправности на моторите. Siemens Energy твърди, че една от газовите турбини за Nord Stream, откакто бъде ремонтирана, към момента не може да бъде върната в Германия от Монреал заради глобите на Канада против Русия. Поради това 40% от газа от оптималния потенциал на газопровода в този момент се изпомпва през Северен поток.

Експортен газопровод от Русия за Европа " Северен поток " с общ потенциал 55 милиарда кубически метра. м газ минава по дъното на Балтийско море от Виборг в Русия до Грайфсвалд в Германия. Операторът е Nord Stream AG, в която 51% са благосъстоятелност на дъщерно сдружение на Газпром, по 15,5% на немските Wintershall Dea и E.ON, още по 9% на NV Nederlandse Gasunie от Холандия и Engie от Франция.

Доставките на газ по газопровода през 2021 година са на равнището на исторически рекордната 2020 година - 59,2 милиарда куб. метра. м.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР