Nord Stream AG обяви, че е приключила събирането на първоначални

...
Nord Stream AG обяви, че е приключила събирането на първоначални
Коментари Харесай

След аварията! Отломките от Северен поток са разпръснати в радиус от 250 м

Nord Stream AG разгласи, че е завършила събирането на първични данни в своето следствие на случая, засегнал газопроводите " Северен поток " 1 и 2.

Компанията оператор показва, че според предварителните резултати разпръскването на парчета от тръбата " е минимум на 250 м ", като " секторът от тръбата сред кратерите " е опустошен.

Подчертава се, че " техногенни кратери с дълбочина от 3 до 5 метра са открити на морското дъно на разстояние към 248 метра един от различен ".

Предстои да бъде осъществен цялостен разбор на данните от изследването.

Три теча в " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 " бяха открити в границите на няколко часа на 26 септември.

Първият от тях беше засечен на " Северен поток 2 " покрай датския остров Борнхолм. Тогава бяха регистрирани две приключвания на Северен поток. Датската енергийна организация заяви, че огромно количество газ е навлязло в морето.

По-късно шведски сеизмолози оповестиха, че са записали две детонации по трасетата на тръбопровода.

Няколко дни по-късно шведската брегова защита откри и четвърти теч по оборудванията.

Както Швеция, по този начин и Дания, които организираха следствие, заключиха, че четирите теча на " Северен поток " 1 и 2 са породени от детонации. Те обаче не прецизираха кой може да е виновен за повредата.

Западните водачи нарекоха случая тенденциозен акт на " бойкот ", целящ да наруши европейската енергийна инфраструктура и доставки.

От своя страна Русия упрекна Запада за детонациите. Преди дни тя разгласи, че английският флот е провел гърмежите на газопроводите.

Москва неведнъж е отхвърляла като " глупави " обвиняванията, че тя стои зад гърмежите на " Северен поток ". Руски публични лица подчертаха, че Вашингтон има претекст за саботажа, защото желае да продава повече полутечен природен газ (LNG) на Европа.

Съединените щати обаче отхвърлиха да са забъркани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР