Норд и Нико са първите спасителни кучета от Групата на

...
Норд и Нико са първите спасителни кучета от Групата на
Коментари Харесай

Групата на спасяване с кучета към ПСС се сдоби с високопроходим бус и пикап

Норд и Нико са първите избавителни кучета от Групата на избавяне с кучета (ГСК) на Планинската избавителна работа (ПСС) при БЧК, които изпробваха новия бус Ford Transit, който ГСК получи като подаяние, оповестяват на интернет страницата си от избавителната работа.

Спасителните акции, в които се включват кучета, изискват превозването им до мястото на случая отпочинали, с цел да са ефикасни и изискванията, при които се прави превозването им са доста значими.

Сумата за закупуване на профилирания превоз беше събрана за по-малко от 48 часа от Фондация " Манол Пейков и другари “. Бусът е създаден през 2019-а и е с висока проходимост, а с цел да може да е оптимално приспособен за транспорта на избавителните кучета и характерните интервенции, от компанията снабдител вършат доста усъвършенствания – има шест седящи места за планинските спасители и вентилиран товарен отсек с кафези за четири кучетата и самостоятелен отоплител (за работа при минусови температури), и огромен багажник на покрива, наличен със стълба. Трансформацията на автомобила лиши близо два месеца.

Въпреки че пазарната му цена е доста по-висока е направена сериозна отстъпка за ПСС, която включва всички упоменати усъвършенствания.

Неочаквано за ПСС, по време на церемонията по предаване на буса, Александър Костадинов, шеф " Маркетинг и продажби “ в Мото-Пфое разгласи, че компанията дава и високопроходим пикап Ford Ranger за прилагане от ПСС най-малко за една година.

" От името на планинска избавителна работа и Групата за избавяне с кучета бих желал да изкажа своите безкрайни благодарности към всички, които направиха допустимо реализирането на тази наша фантазия “, съобщи Атанас Уков – началник на Групата за избавяне с кучета на ПСС при БЧК.

Изключителна благодарност към всички донори, които се включиха в акцията изрече и Емил Нешев – шеф на дирекция ПСС при БЧК
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР