Норберт Хофер бе избран днес за лидер на крайнодясната Австрийска

...
Норберт Хофер бе избран днес за лидер на крайнодясната Австрийска
Коментари Харесай

Норберт Хофер е новият лидер на Австрийската партия на свободата

Норберт Хофер бе определен през днешния ден за водач на крайнодясната Австрийска партия на свободата на партиен конгрес в град Грац, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Хофер, на 48 години, бе министър на превоза в държавното управление на Себастиан Курц, отбелязва ДПА. Бившият министър завоюва поддръжката на над 98 % от делегатите на конгреса. Той оглави краткотрайно партията през май след оставката на някогашния партиен водач и вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе, чието име бе забъркано в корупционен скандал.

Скандалът докара до рухването на образуваното в края на 2017 година съдружно държавно управление на Австрийската национална партия и Австрийската партия на свободата с канцлер Себастиан Курц.

" Целта ни е да се превърнем в най-силната партия в Австрия, защото ние сме способни на това и тъй като Австрия има потребност от нас ", сподели Хофер на партийния конгрес.

Новоизбраният водач увери, че Австрийската партия на свободата ще продължи битката си с " политическия ислям " и ще отстоява нови дела като опазването на околната среда.

Австрийската национална партия на някогашния канцлер Курц е любимец на идните на 29 септември избори, отбелязва Франс прес.

Социологическите изследвания сочат, че Австрийската партия на свободата ще завоюва към 20 % от гласовете.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР