НОРАД помага на децата да проследят пътуването на Дядо Коледа47

...
НОРАД помага на децата да проследят пътуването на Дядо Коледа47
Коментари Харесай

А вие следите ли пътуването на Дядо Коледа? Ето къде е в момента


НОРАД оказва помощ на децата да проследят пътуването на Дядо Коледа

47 радара, ситуирани в Северна Америка, наблюдават за поредна година тръгването на Дядо Коледа от Северния полюс и неговата обиколка из света за Коледа.

 
Взаимната стратегия за въздушна отбрана на Съединени американски щати и Канада НОРАД, наблюдава пътуването на белобрадия дъртак от 1958 година, когато организацията е основана. Те разполагат с най-модерната техника за наблюдаване на въздушното пространство по целия свят и получават данни от спътници в Космоса. Разположили са и камери, които да снимат шейната с елените, когато влиза в някои от страните по света.
 
Обиколката на Дядо Коледа може да следите и вие ТУК 
 
В далечната 1958 година Съединени американски щати и Канада основават обща стратегия за отбрана на въздушното пространство над Северна Америка. Военни и водачи изтребители са във цялостна подготвеност да реагират при всяка опасност, отправена към въздуха на двете страни и (островите им).

По Коледа обаче тези военни водачи се занимават с нещо друго - от основаването на програмата, те всяка година наблюдават маршрута на Дядо Коледа по света от Северния полюс. Доброволци дават отговор на многочислените позвънявания по телефона и имейли, в които деца от целия свят питат по кое време Дядо Коледа ще пристигна в тяхната страна.

Ако се чудите по какъв начин екипът на НОРАД прихваща сигналът на шейната на Дядо Коледа - отговорът е аленият нос на Рудолф. По неговата топлота, военните се ориентират, тъй като спътниците, ситуирани в космоса улавят радиосигналите, идващи от носа на обичаният асистент и другар на Дядо Коледа.
 
И въпреки всичко, с цел да бъдат сигурни, че не бъркат сигнала, въпреки и малко евентуално, НОРАД са конфигурирали и камери, които се включват час преди шейната да дойде в някоя страна, с цел да я снимат само на 24 декември от цялата година.
 
Военните водачи от НОРАД имат и още едно наслаждение, с изключение на да наблюдават къде е Дядо Коледа, и то е да летят дружно с него - да го посрещнат от Нюфаундленд и да го приветстват на територията на Северна Америка. Важно е да знаме, че няма аероплан на света, било то и изтребител, който да е бърз, колкото шейната с елени на белобрадия добър дъртак. Той е по този начин добър да понижи за малко, с цел да помаха на водача до него, и то постоянно!
 
Макар с най-хубавата технология във въздуха, НОРАД не знаят Дядо Коледа по кое време ще е в къщата на всяко дете. Те знаят единствено дали е влезнал в някоя страна или дали скоро ще е там.
 
Исторически, екипът е начертал нормалния му маршрут. Обикновено той потегля от Тихия океан към Нова Зеландия и Австралия. След това се изстрелва към Япония и прелита над цяла Азия и Африка. Следват Европа, Северна, Централна и Южна Америка. Той не пропуща нито една страна, била тя и мюсюлманска.
 
Минава през дома на всяко дете, стига то да има вяра в него. Според НОРАД той идва в домовете на децата сред 9 часа и среднощ, само че в никакъв случай, до момента в който са будни! Ако са будни, той отива в идната къща и се връща едвам когато е сигурен, че послушното дете, което чака подарък спи надълбоко!

Как ли съумява да обиколи целият свят единствено за 24 часа? Може би те въобще не са 24 часа, а единствено на нас ни се костват по този начин. Военните, които го наблюдават са стигнали до умозаключение, че Дядо Коледа живее в безусловно друг времеви континуум и може би неговото пътешестване продължава седмици или даже месеци.

Според военните Дядо Коледа е магическо създание по няколко аргументи - той е на най-малко 16 века, откогато лети не се е блъснал в нищо в никакъв случай, и съумява да мине през комините, въпреки да тежи 118 кг и то преди всички бисквити, оставени под елхата за него. Висок е към 1,70 м, бузите му са зачервени от карането в студа и има огромна лъскава бяла брада
 
А по какъв начин той се пъха в комините - това към този момент е магия.

Дарик
 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР