Нора СтоичковаЛидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов заяви,

...
Нора СтоичковаЛидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов заяви,
Коментари Харесай

Хем сърби, хем боли

Нора Стоичкова

Лидерът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов съобщи, че партията му би се върнала на власт, само че единствено в случай че това стане незабавно, преди готвената актуализация на бюджета, защото след нея " нямало да има оправяне ".
Точно противоположното пък съобщи депутатът Тома Биков по Нова телевизия - " ГЕРБ няма никакво предпочитание да ръководи сега ". Иди, че разбери какво се мъти в мозъците на хората, " уредили " страната ни на последните места във всички европейски ранглисти.
Много е елементарно да си съпротива през днешния ден. Викаш против новите държавни задължения, тъй като няма кой да си спомни по какъв начин единствено преди година и нещо Владислав Горанов вървеше с по 200 млн. лева стъпка в облигационните заеми. Помните ли обясненията му като министър на финансите, че лихвите били ниски, че щели да се заплащат след години и по тази причина заемите в ковидните времена били доста преференциални. Милиард и нещо заеми за една година - по този начин и не се разбра къде отидоха.
Да си напомним извънредно неизгодните покупко-продажби на ГЕРБ като тази с изтребителите Ф-16, предплатена предплатено с доставка - неразбираемо по кое време. Фараонските градежи на некачествени автомагистрали, ремонтите върху ремонтите на пътища. Ами градежите на игрища в села с пет бабички?! Ами кражбите с европари за развиване на селските региони, разрешили на един герберски министър да си направи къщи с басейни за по 300 000 евро?!
А пенсионерите, по какъв начин забравени от Бога и страната всеобщо кретаха до неотдавна с по 160-200 лева на месец и се чудеха от кое да пестят - от киселото мляко или от хляба.
Не помните ли по какъв начин ГЕРБ използваше държавното ръководство, с цел да облагодетелства всевъзможни олигархични кръгове? Пачките и кюлчетата в нощното шкафче на Борисов - от кое място пристигнаха, забравихме ли?
Изобщо - дано помним за какво и поради кого България е на дъното по приходи, по Брутният вътрешен продукт на глава от популацията и преди всичко по смъртност и заболявания в Европа. А не да слушаме ката ден вайкането на Борисов и ГЕРБ по изгубената власт. Време е да потърсим отговорност на тези през днешния ден видни опозиционери за стореното на българския народ.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР