Нора СтоичковаКакво става? Защо Бойко Борисов се връща на бял

...
Нора СтоичковаКакво става? Защо Бойко Борисов се връща на бял
Коментари Харесай

Изборите ПАК нищо не решиха

Нора Стоичкова
Какво става? Защо Бойко Борисов се връща на бял кон на сцената, а не е качен на магарето в противоположна посока? Защо " Възраждане " набра сериозна височина и кой, по дяволите, гласоподава за ПП-ДБ, откакто до началото на предизборната акцията куцо, кьораво и сакато на терена социологията и политологията твърдеше, че този политически балон ще бъде пукнат изотзад? Ами по какъв начин по този начин Има Такъв Народ в последните два часа от изборния ден внезапно мина бариерата - кой им преля гласове?!
С който и човек да обмени две приказки във връзка вота от 2 април - единствено въпросителни изскачат от главите на хората. Като рогати дяволи изскачат. И никакви смислени отговори не се чуват. От изборната нощ, та до ден сегашен единствено социолози, анализатори и психолози си разрешат да спекулират с единствения вероятен отговор: изборите ПАК не взеха решение политическата рецесия.
Всички играчи на политическия терен знаеха, че вкарват страната в безизходна спешна серпантина с несъответстващото роене и финансиране на нови политически субекти. От 2020 година насам. Всички бяха наясно, че сходен политически инженеринг е пряк удар против систематичните партии, само че съответно против Българска социалистическа партия. 
Президентът Радев и сянката му - Илияна Йотова, която от дълго време към този момент го е надскочила по мащаб в персоналните упоритости, - също добре знаеха какво тъкмо вършат против Българска социалистическа партия, продуцирайки партии двойници на партията. Но явно се надяваха напъните им да дадат резултат.  То не бяха назначения на фрагменти на висши държавнически постове без глобата на управлението и на Народно събрание на Българска социалистическа партия. То не бяха назначения по държавните структури и сдружения на всичко живо, което желае оставката на Корнелия Нинова, водач на Българска социалистическа партия. То не бяха покупко-продажби с търговците от аления социалистически храм, които изначално руинират доверието в лявата концепция.  
Всички депутати до един го знаеха за президентската игра против Българска социалистическа партия и спомагаха по всякакъв начин. И в предходния, че и в по-предишния парламент, когато оставиха Има Такъв Народ да събори постоянното държавно управление по команда " равнис " откъм овластените обръчи от компании и прилежащите им партии. Само и единствено Българска социалистическа партия да се свие до няколко % и да не е политическият притежател на смяната в страната, която от 2012 година насам болшинството от българите желаят. И припознаваха до едно време единствено в Българска социалистическа партия. В 44-тия парламент партията имаше 80 депутати, да не го забравяме.
Защо?! Защо таман Президентската институция, отпред с Радев и социалистката Йотова, които подвигнаха пестник против дългогодишното ръководство на Борисов и ГЕРБ, внезапно взе завоя и уточни като зложелател не тях, а таман управлението на Българска социалистическа партия. Социалистите към момента чакат логичен отговор от двойката Радев - Йотова.
И в тази междуособна война президентската двойка унищожи цялата национална сила против Борисов и ГЕРБ, и на процедура бетонира феодалното статукво на власт. 
Фундаментално знае се, че по-широкият достъп до Народното събрание, обезпечава по-високи дотации. Но не е единствено това - властта в една патримониална страна като нашата, е извор на внушителни камари с пари за въпросните властови центрове, за които няма свято нищо друго с изключение на парата. Защото парица е кралица у нас, към този момент от 33 години. Мало и огромно, мъдро и просто, таман от три десетилетия се е вторачило в парите, в материалното, с транса на самобичуващ се йезуит пред иконата на Светата Дева Мария. Но до момента в който аскетът търси духовното извисяване посредством умъртвяване на плътта, днешният нашенски " хайлайф " воглаве с болшинството от гласоподавателите търси себе си само посредством бързата и по тази причина извънредно грубата материализация на своите най-примитивни стремежи. Именно по тази причина му би трябвало козел-водач през грубия веществен свят, в който е заставен да оцелява. Па въпреки и мощно да смърди на пръчовина.> Opus Dei  > Ако единствено парите и ресурсите, които дава властта, са причина за днешното безрадостно състояние в страната, въпросът е решим. Но публичното мнение е мощно инертна материя и вижда всичко, което е по-голямо от слон и чува единствено когато гръм го удари. Всички желаят непоклатимост в страната, предвидимост на битовите разходи  и по-добър живот, всички желаят България да не бъде вкарвана като страна във войната в Украйна и парите на страната да не се пилеят по невъзможни военни покупко-продажби с изтребители, нали по този начин? Но болшинството продължава да гласоподава таман за партии като ГЕРБ, ПП-ДБ и други политически " ястреби ", които въобще не се преценяват с публичните настройки. Но пък са добре финансирани и хвърлят милиони за политически маркетинг под и над хоризонта на събитията.
Мазохизъм?! Самобичуване в името на какво е целият този маразъм, обхванал огромна част от гласоподавателите. Или отново избираме положителното остаряло, втръсналите ни политически муцуни от предишното, които десетилетия наред кроиха България, грабеха и трупаха за себе си, до момента в който изпъдиха няколко генерации млади българи зад граница и сведоха елементарните хора у нас до оцеляването и съвсем невероятно тягостни старини. Които по този начин я въртяха, че 60% от имащите право на глас българи с омерзение да гледат на демокрацията и на многопартийната политическа система изобщо.
Бляновете за президентска република се коренят точно в това обезверяване, че суверенът е народът, както е по Конституция, а не мераците за власт на Бойко, Доган, Петков, Радев или Йотова, както и всички тези, чиито персонални упоритости в политиката срутват доверието в демокрацията и парламентарната република. Които подмениха истината с неистина, а свободата с финансови окови, която дедите ни заплатиха с кръвта си и ни завещаха. И връщат на бял кон авторитаризма в една тотално захласната от политическа полуда европейска България.
Като гледа човек обратно в най-близката ни история, съвсем не е за поверие по какъв начин само Българска социалистическа партия твърдо и поредно следва и пази таман общественият интерес и този на елементарния човек, в тази тотална политическа вакханалия. В този караманьол, който ражда политически чудовища. Зловещи сякаш ляво ориентирани аватари на банални политически брокери. Хора, които и в селската механа няма да вземат на работа, тъй като лъжат и крадат. 
Ами децата? Коя е тази политическа мощ, която е направила повече за отбрана на фамилията и децата, на възрастните хора от Българска социалистическа партия? 
И в този момент отново е единствената лява партия, стожер на обществените политики в новия парламент.
Но индивидът е създание, което не вижда нищо по-малко от слон и не чува нищо, което е по-слабо от гръм. Освен това е в положение да се блъска в един и същи камък дотогава, до момента в който не провиди следствията от грешката си. Грешка, която всички, като общество плащаме скъпо и прескъпо. И с избори след избори към този момент нищо не се взема решение.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР