Нора СтоичковаБългария подкрепя изпращането на 1 млн. снаряда калибър 155

...
Нора СтоичковаБългария подкрепя изпращането на 1 млн. снаряда калибър 155
Коментари Харесай

Военни дитирамби

Нора Стоичкова
България поддържа изпращането на 1 млн. снаряда диаметър 155 на фронта в Украйна, а служебната власт нямала нищо срещу.
Дитирамбите в тази посока са напряко откачени. Първо, ние не разполагаме с подобен диаметър снаряди, само че поддържаме европейската помощ.
Второ, като поддържаме, това значи ли, че ще стартираме да ги произвеждаме и по какъв начин може да стане това. Европейски Съюз е размахала 1 милиарда евро джакпот за тази цел.
Трето, шепа страни не били съгласни да подпишат общото съглашение, само че като цяло, а единствено с някои пасажи в него, оповестяват медиите, без да изброяват кои страни от Европейски Съюз са в шепата.
Четвърто, Европейски Съюз за следващ път се готви да вземе решение по толкоз значим въпрос, без да се преценява с несъгласните. Същото се случи и с ратификацията на Истанбулската спогодба, против която България, Унгария и други страни имат съществени обструкции. Но кой в Брюксел е подготвен да се съобрази в днешните турбулентни времена с особеното мнение.
С изпращането на 1 млн. снаряда диаметър 155 ще е същото фашизоидно решение - хубаво е, че има срещу, само че те не се броят.
Затова пък труповете, които тези снаряди ще " произведат ", ще са бройно числително име. Трупове на млади момчета и мъже, синове на почернени фамилии в Русия. Наши братя. И имената им ще висят на съвестта на всички, които са подписали това съглашение на Европейски Съюз урбулешката, като селски кметове.
Не може служебният министър на войната Димитър Стоянов на 15 март да успокоява обществеността с неистини, че няма да изпращаме снаряди в Украйна, а през днешния ден към този момент да лети към Брюксел, с цел да подпише точно такова съглашение. Че на следващия ден този министър и служебният кабинет на Радев с лека ръка ще пратят и наши момчета на фронта. Пак ли ще има мъртво безмълвие като през днешния ден?
Мълчанието на българските агнета.
Двойната игра, в която ни завъртяха родните " евроатлантически " политически сили, ще я заплати целия народ и по тази причина е извънредно време българите да се надигнат против милитаризацията и ескалацията на войната в Украйна.
Идват избори и мирният метод да покажат несъгласието си е като изберат номер 1 в бюлетината. Защото Българска социалистическа партия поредно и твърдо е срещу войната, за мир и против изпращането на оръжия, снаряди и жива мощ в Украйна. Всички останали на терена са просто едни буфосинхронисти, дирижирани и добре платени от западната дипломация.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР