Нора Недкова от няколко дни се радва на топло и

...
Нора Недкова от няколко дни се радва на топло и
Коментари Харесай

Нора Недкова избяга на топло в Португалия

Нора Недкова от няколко дни се радва на топло и слънчево време в Лисабон. Плеймейтката избяга от студа у нас, с цел да се любува на красивата португалска столица. Макар носителката на купата " Мис Плеймейт " за 2017 година да не разгласява фотоси, които да останат за непрекъснато в профила ѝ, тя въпреки всичко качва 24-часови истории в платформата, посредством които демонстрира на своите почитатели красивите гледки от мястото.

Една от първите ѝ спирки бе кръговият площад " Маркиз де Помбал ", на който се издига паметникът на Себастиао Жозе де Карвальо е Мело - един от най-известните министър-председатели на страната, построил отначало на Лисабон след огромното земетресение през 1755 година Неговата фигура стои на върха на колона, сложила ръка върху лъв, считан за знак на властта, а погледът му е насочен към централната част на града. Основата на монумента е украсена с алегорични облици на политическите, просветителните и селскостопанските промени на Помбал, написа уеб сайтът Life.dir.bg.

По-късно русокоската се разноски по брега на река Тежу, където видя внушителният и фамозен провесен мост " 25-ти април ", свързващ Лисабон с региона Алмада. Съоръжението с дължина от 2277 метра, чието име е обещано в чест на Революцията на карамфилите, е намерено през 1966 година и постоянно бива сравнявано с " Голдън Гейт " в Сан Франциско, Съединени американски щати. Причината е сходния им контур, който евентуално се дължи на обстоятелството, че и двата моста са издигнати от една и съща компания - American Bridge Company.

Не след дълго Недкова посети и Площада на търговията, който е издигнат на мястото, където в миналото се е намирал Кралският замък, опустошен при упоменатото към този момент земетресение, случило се преди 266 години. Еротичният модел показа в обществената мрежа фрагменти на триумфалната арка " Руа Аугуста ", проектирана от архитекта Сантос де Карвальо, с която столицата отпразнува своето " възобновление ", след естественото злополучие. На върха ѝ стоят скулптури, изобразяващи няколко значими португалски фигури, да вземем за пример Вашку да Гама и, естествено, Маркиз Помбал.

Макар температурите в южната европейска страна да надвишават тези у нас, въпреки всичко вечерите там са задоволително прохладни, с цел да накарат Недкова да си облече яке и да постави барета.

" Когато ви стегне шапката - купете си самолетен билет ", написа тя в акаунта си преди да се отдаде на отмора, показвайки фотография на паспорта и бордната си карта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР