Нони е вечнозелено дърво, чиято родина е Полинезия в Тихия

...
Нони е вечнозелено дърво, чиято родина е Полинезия в Тихия
Коментари Харесай

Какво представлява сокът от Нони и защо е толкова полезен?

Нони е вечнозелено дърво, чиято татковина е Полинезия в Тихия океан, Таити, Хавайските острови и Карибските острови. Известно е още като индийска черница и Моринда. Наричан е „ кралица на плодовете “, поради многото си потребни качества. Нони пораства в сенчести гори на скалисти и песъчливи почви, написа puls.bg

През последните 30 години плодовете му набират известност, с цел да се трансфорат в един от най-използваните био артикули на пазара. Въпреки че всяка част от дървото има лечебни свойства – от семената чак до корените, най-разпространен и употребен артикул е сокът от плодовете. Той е потвърдил успеваемостта си в битката с над 20 разнообразни типа болести, вариращи от алергии до диабет и високо кръвно налягане.

Какво съдържа сокът от Нони? Сокът е богат на доста и разнородни нутриенти, измежду които са витамини от група B, витамин С, витамин Е, бета-каротин, полифеноли, калций, калий, магнезий, желязо, фосфор и антиоксиданти като кверцетин, ванилин, пиноксеронин, кемпферол и други

Сокът Нони е непосредствено извлечен от плодовете, без добавяни оцветители, ароматизатори и други помощни субстанции. За производството на сока зрелите плодове се разстилат върху повърхнина и се оставят да се отцедят по натурален метод, като се употребява естествената мощ на гравитацията. Тъй като сокът от Нони не е изстискан или пресован, той е с високо качество.

Сокът има доста приложения. Използва се като енергиен бустер – ободрява и обезпечава сила и тонус на организма. Той е и мощен антиоксидант, бори се с оксидативния стрес и забавя стареенето на клетките.

Наричат сока от Нони „ палач на болката “. Предполага се, че сокът ускорява образуването на азотен оксид, който има съдоразширяващо деяние. По този метод се усъвършенства кръвообръщението и се потиска болката.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР